Portekiz GP'de Lewis Hamilton kazandı

Kariyerinde 7 Formula 1 şampiyonluğu bulunan ve son zaferini İstanbul'da ilan eden İngiliz pilot Lewis Hamilton, sezonun 3. yarışı olan Portekiz Grand Prix'sinde birinciliği kaptırmadı. Yaşayan efsanesi sezonun 3. yarışında 2. zaferini elde etti.

Formula 1'de sezonun 3. yarışı olan Portekiz Grand Prix'sini, Mercedes'in Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı. Yaşayan efsane Hamilton, 2. cepten başladığı yarışı ilk sırada tamamladı ve sezonun 2'nci kariyerinin ise 97. yarış birinciliğine ulaştı.

Sezonun 3. mücadelesi, Portimao kentindeki 4,6 kilometrelik Uluslararası Algarve Pisti'nde 66 tur üzerinden yapıldı.

36 yaşındaki Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton'un zaferiyle sonuçlanan yarışta Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, liderin 29.1 saniye arkasında 2'nci, 33.5 saniye arkasındaki Finlandiyalı takım arkadaşı Valtteri Bottas ise 3. sırayı aldı.

Portekiz GP'de Lewis Hamilton kazandı

Yarışın ardından görüşlerini paylaşan Hamilton, "Fiziksel ve zihinsel olarak çok zorlu bir yarıştı. İyi bir başlangıç yapamadım hatta çıkışta biraz vakit kaybettim ama sonunda harika bir birinilik oldu. Bugün her şey mükemmel değildi, İspanya için kısa sürede hazırlanmamız gerekiyor" dedi.

Formula 1'de sezonun 4. yarışı İspanya Grand Prix'si, 9 Mayıs'ta yapılacak. Portekiz Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 69 puan

2. Max Verstappen (Hollanda): 61

3. Lando Norris (Büyük Britanya): 37

4. Valtteri Bottas (Finlandiya): 32

5. Charles Leclerc (Monaco): 28

TAKIMLAR KLASMANI

1. Mercedes: 101

2. Red Bull: 83

3. McLaren: 53

4. Ferrari: 42

5. Alpine: 13

Portekiz GP'de Lewis Hamilton kazandı ile ilgili etiketler Formula 1 Portekiz lewis hamilton
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.