Fatih Portakal halkı isyana; Melih Gökçek savcıları göreve çağırdı!

Önce hepsiburada, sonra Fatih Portakal!.. Sarı Yelekler eylemi Türkiye'ye mi taşınmak isteniyor? Melih Gökçek savcıları göreve çağırdı!

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak eylemlerini sürdüren Sarı Yelekler'in ülke çapında gerçekleştirdikleri protestolar diğer Avrupa ülkelerine yayılmaya başladı.

Belçika'nın ardından Hollanda'nın Lahey, Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde toplanan göstericiler hükümetin istifasını istedi.

Durumdan vazife çıkaran kimi kriz ve ayaklanma fırsatçıları ise Avrupa'da yayılan isyan dalgasını Türkiye'ye taşımak için kollarını sıvadı.

İlk olarak, hepsiburada.com adlı alışveriş sitesinin Paris isyanında simgeleşen ve protestolara adını veren sarı yeleklerde yüzde 80 indirime gitmesi dikkat çekti.

Bu ilginç durumu fark eden Takvim gazetesi önemli bir habere imza atarak konuyu gündeme taşıdı.

hepsiburada.com gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapsa da, beyanları kamuoyunu tatmin etmedi.

Açıklamayı yetersiz bulan isimlerden birisi de eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek idi.

 

NEDEN BÖYLE BİR DÖNEMDE FİYAT DÜŞÜRDÜLER?

Avrupa'da eylemler sürerken sarı yeleklerin satışında bir anda %79 indirim yapılmasını ve yeleklerin fiyatının 23.40 TL’den 5 TL’ye indirilmesinin normal olmadığına dikkat çeken Gökçek, "Bu aleni olarak insanları sarı yelek almaya davetti. En merak ettiğim konu aradaki farkı kim finanse etti? Bu olayı masum bir kampaya olarak kabul etmek milletin aklıyla alay etmektir." ifadelerini kullandı.

Hepsiburada.com'un "Sarı yelek satışlarında geçen seneye nazaran artış yoktur” açıklamasını da tatmin edici bulmadığının altını çizen Melih Gökçek, "Cevap mı bu? Niye satışları 23.40 TL’den 5 TL'ye indirdin? Aynı anda başka % 79 indirim yaptığın ürünlerin fiyatlarını açıklasana. Bütün ürünlere zam yapmışken sarı yelek indiriminin nedeni ne?" tepkisini gösterdi.

SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ!

Söz konusu durumun basit bir "indirim kampanyası" olmadığına dikkat çeken Gökçek, savcıları bu olayın üzerine gitmeye çağırdı ve indirim talimatını kimin verdiğinin tespit edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Gökçek, ayrıca, "İndirimi tetikleyenler Türkiye'de de bir sarı yelek olayı körüklemeyi planlamış mıdır?" sorusunu ortaya attı.

Fatih Portakal halkı isyana; Melih Gökçek savcıları göreve çağırdı!

FATİH PORTAKAL'IN ÇAĞRISI NE ANLAMA GELİYOR?

Alışveriş sitesinin bu garip uygulaması dışında medyada yaşanan bazı gelişmelere de dikkat çeken Melih Gökçek, Fatih Portakal'ın halkı sokağa çağıran mesajını gündeme taşıdı.

Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Fransa'daki sokak olaylarını ele alındığı bir habere yorum getirerek, Türk vatandaşlarına sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu.

Canlı yayında protesto çağrısı yapan Portakal, "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz?" demişti.

Tüm bu gelişmeler ışığında, "Türkiye için de bir şeyler hazırlanıyor gibi" yorumunu yapan Gökçek, "Tecrübesiz değiliz. Biz bunları yaşadık. Bu kez provokatörleri devlet sinek gibi ezer... Yarın savcılık soruşturma açarsa yiğitler (!) nasıl birlikte kıvırır görürüz." dedi.

 

CHP'DEN PROVOKATİF "İSYAN" MESAJI

Melih Gökçek ayrıca, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Tuncay'ın, sosyal medyada paylaştığı; “Paris sararırken Ankara yeşil kalamaz" mesajını gelen tepkiler üzerine sildiğini de hatırlattı. / SuperHaber

Fatih Portakal halkı isyana; Melih Gökçek savcıları göreve çağırdı! - Resim : 2

 

Fatih Portakal halkı isyana; Melih Gökçek savcıları göreve çağırdı! ile ilgili etiketler Melih Gökçek Fox Ana Haber Sarı yelekliler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.