Popüler uygulama ToTok'a casusluk suçlaması!

ToTok isimli mobil mesajlaşma uygulamasının Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından istihbarat faaliyetleri kapsamında kullanıldığı ileri sürüldü. Haberin kaynağı ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times. İddiaya göre popüler uygulama BAE için veri toplamakta kullanılıyor. Uygulamanın arkasında ise Abu Dabi merkezli siber istihbarat ve hack firması DarkMatter bulunuyor.

ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times “arkadaşlar ve aileyle mesajlaşmanın güvenli yolu” olarak lanse edilen popüler mesajlaşma programı ToTok'un yüklendiği telefonlardaki verileri toplayarak BAE'nin istihbari amaçları doğrultusunda kullanıldığını yazdı.

Mobil mesajlaşma ve mesaj yazılarını renklendirme uygulamasının, kullanıcıların tüm sohbet, ses ve görüntülerinin takibini yaptığını iddia eden NYT, casusluk faaliyetinin arkasında ise Breej Holding isimli şirket ile Abu Dabi merkezli siber istihbarat ve hack firması DarkMatter'ın bulunduğunu ileri sürdü.

Popüler uygulama ToTok'a casusluk suçlaması!

ToTok, sanal marketlere birkaç ay önce sunulmuş ve dünya çapında milyonlarca kişi tarafından mobil cihazlara indirilmişti.

App Store ve Google Play uygulamayı listelerinden kaldırsa da, kullanıcıların telefonlarından silinmedikçe çalışmaya devam ediyor.

Breej Holding'den NYT'nin iddiasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Popüler uygulama ToTok'a casusluk suçlaması! - Resim : 2

"SİBER SİLAHLARLA TELEFONLARI HACKLEME İTİRAFLARI"

TRT Haber'in haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin mobil istihbarat toplama çalışmaları ilk değil. BAE için çalışan eski ABD istihbarat operatörleri, daha önce ileri teknoloji casusluk aracıyla ülkedeki aktivist, diplomat ve yabancı liderlerin iPhone'larını hacklediğini itiraf etmişlerdi.

Karma olarak adlandırılan siber aracın, Körfez ülkesi BEA'de 2016'dan beri yüzlerce hedefin izlenmesini sağladığı, telefonları hacklenen ve izlenen kişiler arasında eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Nobel Barış ödüllü Yemenli insan hakları aktivisti Tevekkül Karman ve Müslüman Kardeşler hareketininden isimlerin de olduğu kaydedilmişti.

Popüler uygulama ToTok'a casusluk suçlaması! ile ilgili etiketler BAE mesaj İstihbarat totok appstore
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.