Popüler uygulama, 'Bugün günlerden ne?' diye soru sorunca yasaklandı

Çin'de popüler bir alışveriş uygulamsı olan Xiaohongshu, geçtiğimiz günlerde kullanıcılara "Bugün günlerden ne?" şeklinde soru sormasının ardından yasaklandı. 4 Haziran'da sorulan sorunun 32 yıl önce Tiananmen Meydanı'nda yaşanan katliamı çağrıştırdığı ve uygulamanın bu yüzden yasaklandığı belirtiliyor.

Çinli yetkililer Xiaohongshu ismindeki hemen her Çinlinin kullandığı popüler bir sosyal medya ve alışveriş uygulamasına karşı harekete geçti. Uygulama ülke genelinde yasaklandı.

Popüler uygulama, 'Bugün günlerden ne?' diye soru sorunca yasaklandı

'BUGÜN GÜNLERDEN NE?'

4 Haziran Cuma günü, bu uygulamayı kullanan insanların cihazlarından, beklenmedik şekilde ve yüksek sesle 'Bugün günlerden ne?' sorusu duyuldu. 

4 Haziran, Tiananmen Meydanı'nda yaşanan katliamın 32. yıl dönümüydü. Pekin yönetimi söz konusu sorunun katliamı çağrıştırdığı gerekçesiyle harekete geçti ve uygulamayı yasakladı. 

O GÜNE GÖNDERME YAPMAK DAHİ SUÇ

4 Haziran gününe 'gönderme yapmak' veya 'imasında bulunmak' bile Çin'de yasalar kapsamında suç sayılıyor. Artık yasak olan uygulamanın yöneticilerinden ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

 

 

Popüler uygulama, 'Bugün günlerden ne?' diye soru sorunca yasaklandı ile ilgili etiketler Çin hükümet
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.