Pompeo'yla görüşen Çavuşoğlu'ndan Biden'a sert sözler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Dominik Cumhuriyeti'nde görüştü. Bakan Çavuşoğlu, görüşmede Libya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığını ifade etti, Biden'ın skandal sözlerine sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, görüşmede Doğu Akdeniz'deki gerginliğin azaltılması konusunun ele alındığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çavuşoğlu ve Pompeo'nun Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santa Domingo'da bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, "Bakan Çavuşoğlu ve Pompeo, Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılması da dahil ortak endişelerinin bulunduğu konuları ele aldı" ifadesine yer verildi.

ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE'NİN ATTIĞI ADIMLARI ANLATTIK

Çavuşoğlu, Dominik Cumhuriyeti'ndeki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Gündemdeki konuları değerlendirmenin yanında özellikle Libya'yı değerlendirdik. Uzmanlar düzeyinde istişarelerimizi devam ettirme kararı aldık. Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri de ele aldık. Harita üzerinde Doğu Akdeniz'de hem Kıbrıs ekseninde hem genel anlamda neler olduğunu, Türkiye'nin attığı adımları anlattık. Yunanistan hep kara propaganda yapıyor. Elbette biz diyalogdan yanayız" ifadelerini kullandı.

BIDEN'IN TÜRKİYE'YE YÖNELİK SÖZLERİ

Dışişleri Bakanı, ABD Başkan adayı Joe Biden'ın Türkiye'ye yönelik sözleri hakkındaki bir soruya ise, "ABD Başkan adayının üslubuna bakınca insan üzülüyor. Konuşmada çok ciddi hatalar ve bilgi noksanlığı var. Dayatmaları kökten reddediyoruz. Cahilce yapılmış, haddini aşan bir açıklama. Hükümetin, cumhurbaşkanının, kimin değişeceğine milletimiz karar verir. Amerika'dan bir kimse karar veremez" yanıtını verdi.

Dün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşen Pompeo, Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşürülmesi gerektiğini söylemişti.

Çavuşoğlu ise İsviçre'de yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin bölgedeki tüm meselelerin diyalogla, barışçıl yoldan çözülmesinden yana olduğunun altını çizmişti.

Pompeo'yla görüşen Çavuşoğlu'ndan Biden'a sert sözler ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu biden pompeo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.