Pompeo’ya Lisa Simpson tepkisi

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ile dalga geçtiği paylaşıma cevap geldi. Paylaşımında Lisa Simpson fotoğrafı kullanan Pompeo'ya "S.ktir git" sözleriyle tepki gösterildi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi arasındaki kapışmanın son perdesine en popüler çizgi film Simpsons da karıştı.

Kongre'de 'Birliğin Durumu' konuşması yapan Trump, hakkında azil soruşturması başlatmış Temsilciler Meclisi Başkanı'nın elini sıkmazken, Pelosi de ABD Başkanı'nın kendisine verdiği konuşma metnini yırtıp attı. Bu sahnenin sosyal medyada yarattığı meme seline Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da kendi kişisel hesabından katıldı.

Pompeo’ya  Lisa Simpson tepkisi

Pompeo, popüler çizgi dizi 'Simpsons’ın 3. sezonunun "Mr. Lisa Goes to Washington" bölümünden bir sahneyi tweetledi. Sahnede ailenin dürüst, çalışkan, mücadeleci kızı Lisa Simpson gözüyaşlı halde önündeki kağıtları parçalara ayırırken altında "Hıçkırarak ağlıyor" yazıyor.

Pompeo’ya  Lisa Simpson tepkisi - Resim : 2

Pompeo'nun, Trump'ın konuşmayı bitirmesinin ardından metni parçalara ayırmasını "Yalan manifestosunu yırtmak alternatifleri düşünüldüğünde yapabileceğim en kibar hareketti" diye izah eden Pelosi'ye atıf yaptığını herkes anlarken, altına bırakılan yorumlarda Lisa Simpson'ın o bölümde 'Trump yönetimi gibi' yalancı, yolsuz hükümetle mücadele ettiği hatırlatıldı.

Lisa Simpson'ı seslendiren sanatçı da ABD Dışişleri Bakanı'nı Simpsons trolüne pişman etmek için sesini yükseltti.

Yeardley Smith şu paylaşımı yaptı:

"Şahane! Yanına sadece s..tir git Mike Pompeo ekleyebilirim, Meclis Başkanı Pelosi'yi trollemeye benim karakterimi ortak ettiğin için. Lider ol ve kendi savaşını kendin ver! Ah, pardon, unutmuşum, sen bir yandaştın."

Pompeo’ya  Lisa Simpson tepkisi - Resim : 3

Simpsons'ın eski yapımcılarından, yazarlarından Bill Oakley de Pompeo'yu şöyle azarladı:

"Sayın Dışişleri Bakanı lütfen bir daha asla asla asla tweetlerinizde Simpsons malzemesi kullanmayın, diziyi izlemeyin ve hiçbir şekilde diziye atıfta bulunmayın."

Pompeo’ya  Lisa Simpson tepkisi - Resim : 4

Sözkonusu bölüm, Lisa'nın yaşadığı bölgenin Kongre'deki temsilcisinin yolsuzluk yaparak Amerika'nın değerlerini sattığını anlayarak demokrasiyle ilgili ümitsiz kapılmasını konu alıyordu.

 

Pompeo’ya Lisa Simpson tepkisi ile ilgili etiketler Twitter ABD Mike Pompeo Trump simpson
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.