Pompeo'dan Biden'a: Türkiye'ye F-16'ları satmayın

Donald Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mike Pompoe, uzun bir aranın ardından ortaya çıkarak Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'ye F-16 satışının, S-400'ler sebebiyle uygulanan CAATSA yaptırımlarını delmek anlamına geleceğini söyleyen Pompeo, "Hükümetin yasalara uyacağını umuyorum" dedi.

Donald Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mike Pompoe, Yunan devlet televizyonu ERT'ye açıklamalarda bulundu.

"BİDEN YÖNETİMİNİN ABD YASALARINI ÇİĞNEMEYECEĞİNE İNANIYORUM"

Yunan televizyonun "Türkiye'nin F-16 talebi" sorusuna da cevap veren Mike Pompeo, S-400 sebebiyle Türkiye'ye F-35'lerin verilmediği ve CAATSA yaptırımlarının uygulandığını hatırlatarak, Biden yönetiminin ABD yasalarını çiğnemeyeceğine inandığını belirtti:

"Hükümetimiz hiçbir zaman CAATSA'yı ihlal eden bir eylemde bulunmamalı. Yönetimin ABD yasalarına uyacağını umuyorum."

" İYİ NATO MÜTTEFİKLERİ TEHDİT DİLİ KULLANILMAMALI"

Kendi döneminde Ankara ile olan ilişkilerine değinen eski Dışişleri Bakanı, "Hiçbir zaman askeri güç kullanımını desteklemedik. Onları (Türkleri) her zaman diyalog masasına çağırdı. İyi NATO müttefikleri, birbirleri için böyle (tehdit dili) kullanmamalı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE F-16 SATMAYIN" DİYEN VEKİL SAYISI 41 OLDU

Öte yandan ABD Kongresi'nin 3 üyesi tarafından kaleme alınan "Türkiye'ye F-16 satmayın" mektubunu imzalayan vekil sayısı 41'e yükseldi.

Pompeo'dan Biden'a: Türkiye'ye F-16'ları satmayın ile ilgili etiketler ABD Mike Pompeo f-16 S-400 Trump biden
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.