Pompeo Rüstem Paşa Cami'ni neden ziyaret etti?

Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunan Mike Pompeo, hiçbir üst düzey yetkili ile görüşmeyip sadece patrik ve camii ziyaret etti. Pompeo'nun Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden olan ve çinileriyle göz kamaştıran Rüstem Paşa Cami'ni ziyareti çok konuşuldu. Ancak ziyaretin nasıl bir anlam taşıdığı soru işareti olarak kaldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, teamüllere aykırı bir ziyaret gerçekleştirerek dün İstanbul'da dini mekanları ziyaret etti. Pompeo ve beraberindeki heyet, Fatih'teki Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Patrikhane ziyaretinden sonra Aya Yorgi Rum Patrikhane Kilisesini gezen Pompeo, burada mum yaktı. Pompeo, daha sonra 1. Bartholomeos'u makamında ziyaret etti. Pompeo, Patrikhane ziyaretinin ardından Eminönü'nde bulunan Rüstem Paşa Camisi'ne geçti.

ZİYARET MERAK KONUSU OLDU

Pompeo'nun Türkiye ziyaretinde hiçbir yetkili ile temas kurmaması ve Patrik ile görüştükten sonra Rüstem Paşa Cami'ni ziyaret etmesi merak konusu oldu.

Pompeo Rüstem Paşa Cami'ni neden ziyaret etti?

"DİNİ ÖZGÜRLÜKLER" MESAJI

Pompeo cami ziyaretiyle "dini özgürlükler" mesajı vererek, "Bu tür ibadet yerlerinde tüm insanların inançlarını özgürce ve açık şekilde yerine getirmelerine izin verilmelidir" dedi.

Haber7 yazarı Taha Dağlı da Pompeo'nun Rüstem Paşa Camii ziyaretini değerlendirdi.

"BİR YERLERE BİR İŞARETLER VERMEYE KALKMIŞ OLABİLİR"

Dağlı, ziyareti irdelediği yazısında 4 teori üzerinde dururken, Ayasofya’nın ibadete açılmasına ABD’den en yüksek sesli tepkiyi veren kişinin Pompeo olduğunu belirterek, "Geldiğinde illa bir cami ziyaret etme şartı var mıydı, elbette yoktu ama dini özgürlükler masalı üzerinden gelip, bir yerlere bir işaretler vermeye kalkmış olabilir." dedi

DAĞLI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Pompeo Rüstem Paşa Cami'ni neden ziyaret etti? ile ilgili etiketler ABD Ayasofya pompeo Rüstem Paşa Cami
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.