POMEM sınav sonuçları açıklandı! işte detaylar...

POMEM sınav sonuçları açıklandı (20. dönem) 2017 Binlerce adayın başvurduğu 20. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı mı? 285 bin kişinin başvurduğu 20'inci Dönem POMEM sınav sonuçlarını açıkladı. POMEM sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar haberimizi okuyarak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. İşte detaylar...

POMEM sınav sonuçları açıklandı! (20. dönem) 2017
Binlerce adayın başvurduğu 20. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı mı? 285 bin kişinin başvurduğu 20'inci Dönem POMEM sınav sonuçlarını açıkladı. POMEM sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar haberimizi okuyarak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. İşte detaylar...

POMEM sınavı ile ilgili beklenen açıklama geldi. 20. Dönem POMEM başvuru sonuçları resmen açıklandı. Polis Akademi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve binlerce adayın katıldığı sınav sonuçlarına haberimizin içeriğinde ulaşabilirsiniz. İşte 20. Dönem POMEM sınav sonuçları sorgulama sayfası…

pomem1

POMEM SINAV SONUCU AYRINTILARI

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 285 bin kişinin başvurduğu 20'inci Dönem POMEM sınav sonuçlarını açıkladı. Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) polis olarak yetiştirilmek üzere 7 bin 423’ü erkek, bin kadın olmak üzere toplam 8 bin 423 asıl aday belirlendi.
Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı.

POMEM SINAV SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

8 BİN 423 ASIL ADAY BELİRLENDİ

POMEM'lerde eğitime alınacak adayların sayısına göre, sınavda başarılı olan 10 bin asıl aday belirlendi. EGM'den yapılan açıklamaya göre, asıl kazanan adayların POMEM'lere geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteğiyle eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği POMEM öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine puan sırasına göre yedek adaylar çağırılacak. Adaylar, sınav sonuçlarını Polis Akademisi Başkanlığı'nın ‘http://www.pa.edu.tr/' internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifrelerini girerek öğrenebilecek.

POMEM NEDİR?

Pomem; Polis Meslek Eğitim Merkezi anlamına gelen ve kelimelerin baş harflerinden oluşan bu kısaltma Üniversite mezunlarının polis olabilmesi için eğitim gördükler yerin adıdır.
Pomem'ler Emniyet Genel Müdürlüklerine bağlıdır ve her il de Pomem yoktur. Polis ihtiyacı her geçen sene artmakta Myo ile bu ihtiyacı karşılayamayan Emniyet Genel Müdürlüğü dış kaynaktan polis alımı yapmaktadır bunada Pomem deniyor.

POMEM sınav sonuçları açıklandı! işte detaylar... ile ilgili etiketler POMEM Sınav başvuru sonuç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.