POMEM polis alımlarında ne değişiklik yapıldı?

POMEM polis alımlarında Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikler duyuruldu. Bugünden itibaren geçerli olacak olan POMEM polis alımlarında ne değişiklik yapıldı araştırılıyor. POMEM Polis akademisi alımlarında yapılan değişiklik ile ilgili detaylar haberimizde.

POMEM polis alımlarında bugün Resmi Gazete’de duyurulan maddelerde değişiklik yapıldı. Daha önceden polis alımı aşamasında mağdur olan adayların yüzünü güldürecek. İçişleri Bakanlığı ve Polis Meslek Eğitim Merkezi yönetmeliğinde düzenlemeye gittiği maddeler ve detayları haberimizde.

POMEM polis alımlarında yapılan değişiklik 23 Ocak 2021 günü yayınlanan Resmi Gazete’de vatandaşlara duyuruldu. POMEM polis alımında sağlık problemi nedeniyle elenen adaylar, elendikten sonraki bir yıl içinde bir defaya mahsus olarak, elendikleri hastalığını tedavi ettirip sağlık kurulu raporu alırsa başvurusu tekrardan incelenecek ve başvuru şartlarına uyan adaylar eğitime alınabilecek. Bu düzenleme ile basit şekilde tedavi edilebilecek hastalıklardan adayların elenmemesini sağlayacak ve adayların mağdur olmasını engelleyecek.

POMEM polis alımlarında ne değişiklik yapıldı?

POMEM Polis Alımları Değişikliği

POMEM Polis akademisi polis alımlarında gidilen değişiklikleri sizler için derledik. Bugün resmi gazetede yayınlanan değişiklikler ile bugünden sonra uygulanacak olan değişiklikler mağdur olan polis adaylarının hakkını korumak ve mağduriyetlerini ortadan kaldıracak.

"POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 17. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına” olarak değiştirilmiş, ikinci fıkrasında yer alan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca” olarak değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilerek yürürlüğe girmiştir.

“(3) Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca haklarında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere devlet hastanelerinden, devlet eğitim araştırma hastanelerinden veya devlet üniversite hastanelerinden alacakları ilişik kesilmesine sebep olan hastalık branşlarından sağlık durumunun düzeldiğini belirtir sağlık kurulu raporu ile Başkanlığa başvurması halinde, başvuru incelenmek üzere Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına gönderilir. Şartları sağladığı bildirilenler, Başkanlıkça tekrar Sağlık Yönetmeliğine göre sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere hastaneye sevk edilir. Yeniden aldırılan sağlık kurulu raporunun Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca adayın o anki mevcut sağlık durumuna göre Sağlık Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenlerin 8 inci maddedeki nitelikleri taşıyor olmaları halinde POMEM’lere planlamaları yapılır. Bu kişilerden, 15/7/2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesinde belirtilen devamsızlık süresini aşmamış olanlar eğitim-öğretime kaldığı yerden devam eder, eğitim-öğretimi tamamlayıp atanmaya hak kazanmış olanlar ise Personel Dairesi Başkanlığına bildirilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür."

 

POMEM polis alımlarında ne değişiklik yapıldı? ile ilgili etiketler POMEM Polis Akademisi polis alımları değişikliği
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.