Polonya - Avrupa kavgası bambaşka bir boyut kazandı!

Polonya, Brüksel'e yönelik 'Üçüncü Dünya Savaşı çıkarırsanız kendimizi her şekilde savunuruz' açıklamasında bulunmuştu. Son olarak Belçika Başbakanı Alexander De Croo'nun AB ile yaşanan yargı krizinde “Avrupalı meslektaşlarınıza savaş açarak ateşle oynuyorsunuz” ifadelerini kullanmasının ardından, Polonya, Belçika'nın Varşova Büyükelçisini Dışişlerine çağırdı. AB ise ceza olarak Polonyalı sivillere gönderilen covid yardımlarını kesti.

Polonya Anayasa Mahkemesi, ulusal yasalar ile Avrupa Birliği yasalarının çeliştiği alanlarda, Polonya Anayasası'nın AB hukukundan üstün olduğuna karar vermişti.

Polonya Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı Avrupa Birliği ile Polonya arasında tansiyonun yükselmesine neden olmuştu.

'BRÜKSEL (AB), ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI BAŞLATIRSA KENDİMİZİ SAVUNURUZ'

Bu gelişmelerin ardından Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Pazar günü Financial Times gazetesine verdiği röportajda, Brüksel’in, yargı reformu konusunda yaşanan çatışmada fonları durdurarak “Üçüncü Dünya Savaşı”nı başlatması durumunda ülkelerini her anlamda savunacaklarını ifade etmişti.

BELÇİKA: BİZE SAVAŞ AÇARAK ATEŞLE OYNUYORSUNUZ'

Polonya Başbakanının ifadelerine karşılık Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Avrupalı meslektaşlarınıza iç siyasi nedenlerle savaş açarak tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz, ateşle oynuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

De Croo’nun açıklamalarının ardından Polonya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Lukasz Jasina, De Croo’nun ifadeleri nedeniyle Belçika Büyükelçisinin Dışişlerine çağrıldığını açıkladı.
Belçika’nın Varşova Büyükelçisi tarafından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

AB, CEZA OLARAK POLONYALI SİVİLLERİN COVİD YARDIMINI KESTİ

Avrupa Komisyonu, Polonya’nın yargı reformlarından geri adım atana kadar koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında öngörülen 36 milyar Euro'luk korona fonu yardımının ödenmeyeceği açıklandı.

Ayrıca, Avrupa Birliği Adalet Divanı Polonya’ya disiplin mekanizmasının durdurulması kararına uymadığı için günlük 1 milyon Euro ödemesine karar verildi.

 

 

Polonya - Avrupa kavgası bambaşka bir boyut kazandı! ile ilgili etiketler Polonya Avrupa Kavga ab Brüksel üçüncü savaşı savunuruz ateşle Büyükelçi Dışişleri polexit
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.