Polisten ameliyat masasına operasyon!

İstanbul'da gerçekleştirilen organ kaçakçılığı operasyonunda, özel bir hastaneye baskın düzenledi. Göçmen Kaçakçılığı Şube ekipleri 4 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyon Ürdünlü vericinin 50 bin dolara sattığı böbreğinin Lübnanlı kadın alıcıya nakli öncesi gerçekleştirildi.

Göçmen Kaçakçılığı Şube ekipleri organ kaçakçılarına göz açtırmıyor. Bu kapsamda, İstanbul'da özel bir hastaneye ameliyat hazırlıkları esnasında operasyon yapıldı. Organ ticareti yapanların yöntemi ise yine bilindikti.

Ürdünlü Odaı Ahmed, sosyal medya üzerinden kalan son böbreğini 50 bin dolar karşılığında satışa çıkardı ve kaçakçılar kendisiyle iletişim kurdu.

İNSANLIK DIŞI BİR PAZAR: KAÇAK ORGAN PİYASASI

Yapılan görüşmelerin ardından, böbreğe Lübnan vatandaşı bir kadın alıcı oldu. Buluşma noktaları ise Türkiye’ydi. Kendilerini karı koca gibi gösterip, sahte kimlik bastırarak organ nakli için özel bir hastaneye başvurdular.

OLAYA KARIŞAN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hastaneye baskın düzenleyen Göçmen Kaçakçılığı Şube ekipleri yasadışı ameliyat gerçekleşmeden müdahale etti. Operasyonda, olaya karışan 4 kişi gözaltına alındı.

Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar ifadeleri alındıktan sonra 3'üncü sulh ceza mahkemesine çıkartıldı. Verici Odaı Ahmed ifadesinde niyetinin organını vermeden 50 bin doları alıp kaçmak olduğunu söyledi. Ahmed, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Böbreğin alıcısı Lübnan vatandaşı kadın ise sınır dışı edildi. Gözaltına alınan diğer iki kişi, birine adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Polisten ameliyat masasına operasyon! ile ilgili etiketler İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.