Polisin katil zanlısı öğretmen ortağı çıktı

Geçtiğimiz hafta Kartal'da ormanlık alanda yaralı halde bulunan polis memuru Osman Yalınkaya'nın ölümüyle ilgili olarak birlikte 2 anaokulunu işlettiklerini ileri süren öğretmen Mahmud S. tutuklandı. Kasten öldürme suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderilen Mahmud S: ifadesinde Osman Yalınkaya'nın tartışmaları sırasında sinirlenerek belinden çıkardığı silahı ağzına dayayarak kendisini vurduğunu iddia etti.

Kartal'da önceki gün ormanlık alanda polis memuru Osman Yalınkaya'yı silahla öldürdüğü gerekçesi ile gözaltına alınan öğretmen Mahmud S., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

İŞ YERİ SORUNLARI NEDENİYLE TARTIŞTIKLARINI İLE SÜRDÜ

Savcılık sorgusunda Osman Yalınkaya'nın çocukluk arkadaşı olduğunu belirten ve onunla kardeş gibi olduklarını ileri süren Mahmud S'nin., Osman Yalınkaya ile ortak olarak iki adet anaokulu açtıklarını söylediği ortaya çıktı. 

"İkimiz de memur olduğumuz için okulları eşlerimiz üzerine açtık” dediği belirtilen Mahmud S. ilk anaokulunu 2016’da, ikincisini ise 2019’da açtıklarını, anaokulundaki sorunlar nedeni ile zaman zaman Osman Yalınkaya ile tartıştıklarını ifade etti.

POLİSİN KENDİ KENDİSİNİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Yaşanan sorunlar nedeni ile Osman Yalınkaya ile iki gün önce Yakacık'ta bulunan okulun önünde buluşarak olayın meydana geldiği ormanlık alana geçtiklerini söyleyen Mahmud S'nin ifadesinde şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"Oraya gittiğimizde araçtan önce Osman indi. Beni yanına davet etti. Osman ormanlık alana doğru yürüdü. Ben de arkasından yürüdüm. Aramızda 3-5 metre mesafe vardı. Bu mesafede durduk. Okulun sorunları nedeni ile tartıştık. Beni patronluk taslamakla suçladı. 'Sıkıyorsa bana vur' dedi. Osman çok gergin ve sinirliydi. Onu daha önce böyle görmedim. Bu halinden tedirgin oldum. Osman elini beline attı, belinden silahını çıkardı. 'Vurma öyle olmaz böyle olur' dedi. Silahın kurma kolunu çekti ve mermiyi ağzına verdi. Silahın namlusunu yerden yukarı doğru kaldırdığı anda silah patladı. Ben silahın kurma sesini duyduğum anda ellerimi kulaklarıma götürerek yere yarım çömeldim. Kafasından kan fışkırdığını gördüm. Osman yere düştü. Silah ateşlenmeden önce ya da sonra Osman ile fiziki temasta bulunmadım."

Telefonunun kilitli olan araçta kalması sebebiyle 112'yi arayamadığını ileri süren Mahmud S., sonra polislerin geldiğini ve onlara olayı anlattığını belirtti.

Mahmud S. sonrasındaysa "Ben kasten ya da kaza ile Osman'ın ölümüne neden olmadım. Silah boğuşma esnasında ateşlense ya da ben Osman'ı kasten öldürmüş olsam, kıyafetlerimde kan izi olurdu. Üzerimde herhangi bir kan izi yoktur. Osman ile hiçbir fiziki temasım olmadı" diye konuştu.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mahmud S.'nin olay anında üzerinde bulunan elbiselerine incelenmek üzere el konuldu.

 

Polisin katil zanlısı öğretmen ortağı çıktı ile ilgili etiketler Kartal mahkeme polis Öğretmen Osman Yalınkaya yakacık anaokulu tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.