Polis, protestolar sırasında 13 kadına tecavüz etti!

Sudan’ın başkenti Hartum’da geçtiğimiz hafta düzenlenen protestolarda güvenlik güçlerince 13 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edilmesi, bugün Hartumlu kadınlar tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi. Dünya'dan tepki ve soruşturma talepleri gecikmedi.

Sudan’da darbeden sonra düzenlenen protestolarda demokrasi yanlısı kadınlar ön saflarda yer alıyor.

POLİS, PROTESTOLAR SIRASINDA 13 KADINA TECAVÜZ ETTİ

Başkent Hartum’da geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen protestolar sırasında 13 kadın ve kız çocuğuna, güvenlik güçleri tarafından tecavüz edildi. Tecavüz saldırılarının üzerine bugün başkent Hartum’da kadınlar bir araya gelerek "Tecavüz bizi durduramaz" ve "Sudanlı kadınlar artık daha güçlü" sloganları attı.

Sudan güvenlik güçlerinden konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmezken, Sudanlı kadınlar olayla ilgili uluslararası soruşturma talep etmeye devam edecek.

DÜNYA AYAĞA KALKTI

Öte yandan, tecavüz olaylarının ardından ABD ve Avrupa Birliği’nden ortak bir açıklama geldi. Açıklamada, cinsel saldırıların amacının kadınları susturmak olduğu ifade edilerek, böyle bir saldırının silah olarak kullanılmasını kınandığı kaydedildi.

İngiltere, Norveç, İsviçre ve Kanada’nın da imza koyduğu anlaşmada cinsel saldırıya karşı bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısı yapıldı.

Polis, protestolar sırasında 13 kadına tecavüz etti! ile ilgili etiketler Sudan Darbe polis Güvenlik Tecavüz Kadın protesto darbeci güçleri 13

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.