Polis alımı konusunda flaş açıklama! O başvurular uzatıldı!

Polis alımı başvuru süresi uzatıldı ve polis alımı başvurusu için son gün belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Anayasa referandumu nedeniyle polis alımı başvuru süresi uzatıldı. Polis alımı başvur şartlarına haiz olan adaylar son güne kadar başvuru yapabilecek. İşte polis alımı başvuru şartları ve başvuru için son gün...

Referandum nedeniyle Polis alımı başvuru süresi uzatıldı. Polis Akademisi Başkanlığı Polis alımı başvurusu için son günü ve başvuru şartlarını açıkladı. Polis Akademisi Başkanlığıbu gün son dakika açıklaması yaptı. Polis alımı başvuru süresini kaçırdım diyen adaylara müjdeli haber bu gün sabah saatlerinde geldi. Polis alımı için başvurular 28 Nisan mesai saatinin bitimine kadar devam edecek. Polis adayları için başvuru şartlarını, başvuru için son günü ve merak edilen her şeyi başvuruda bulunacak adaylar için derledik. Ayrıntılar haber detayda...

Polis_alAm_baAvurularA

Polis alımı başvuru süreciyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Polis Akademisi Başkanlığı, anayasa referandumu nedeniyle polis alımı başvuru tarihinin uzatıldığını duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alımlarının özel harekat sınıfında olacağına işaret etti. Peki, polis alımı başvurusu için son gün ne zaman? Başvur şartları neler?

Polis alımı başvurusu için müracaat aşamasına gelen vatandaşlar için yeni bir duyuru yapıldı. Başvurunun yapılacağı tarihin uzatıldığını duyuran Polis Akademisi Başkanlığı, referandum nedeniyle başvuranların olmaması dolayısıyla işlemin 28 Nisan'a kadar devam edeceğini duyurdu. Diğer taraftan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel harekat sonuçları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. PÖH alımı konusunda yeni ilanların da açılacağını ifade eden Soylu, polis alımı konusunda gelişmelerin duyurulacağını açıkladı

Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen 10 bin Polis Özel Harekat sözlü mülakat sınavlarının sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. Sonuçların açıklanmasıyla ilgili Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında, "Mülakatlar bitti, son düzenlemeler yapılıyor, çok yakın zamanda sonuçlar açıklanacak" ifadelerine yer verdi.

Yeni alımların yapılacağına da işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alımların özel harekat sınıfında olacağına işaret etti.

POMEM BAŞVURUSU 28 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"2017 yılı 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur.

Ancak, ülkemizde yapılacak olan referandum oylaması nedeniyle oluşan hareketlilikten dolayı bazı adayların ön başvuru işlemlerini gerçekleştirememesi ve başvuru süresinin uzatılması ile ilgili olarak yoğun talep gelmesi nedeniyle 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemleri 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Tüm adaylara ilanen duyurulur."

BAKAN SOYLU: 10 BİN POLİS ALIMI İÇİN BAŞVURULAR YETERSİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı'nın 172. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle İçişleri Bakanlığında polis memurlarını ağırladı. İlana çıkılan polis memur alımı için yapılan başvuruların yetersiz olduğunu kaydeden Soylu, 14 bin müracaatın yüksek bir müracaat olmadığını belirterek, gerekli duyuruların yapılması talimatını verdi.

15 Temmuz’dan sonra ilana çıkan Polis Özel Harekat ilanına 295 kişinin başvuru yaptığını kaydeden Soylu, “Sayfalar dolusu, ciltler dolusu kitap yazsak bunu anlatmakta zorlanırız. Bundan daha büyük bir cevap olmaz” dedi.

Bunun üzerine 10 bin polis memuru alımı için ilana çıktıklarını kaydeden Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, şu ana kadar 14 bin 500 müracaatın yapıldığını aktardı. Yapılan bu müracaatın yetersiz olduğunu bildiren Bakan Soylu, gerekli duyuruların yapılması talimatını verdi.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 05 Nisan 2017- 14 Nisan 2017 tarihleri arasında saat:17:00’a kadar https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

POMEM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Lütfen aşağıdaki linkte yer alan kılavuz bilgilerinin tamamını okumadan başvuru yapmayınız. Başvuruda istenen belgeler ve adaylarda aranacak şartlara dair detaylara buradan erişebilirsiniz.

Polis alımı konusunda flaş açıklama! O başvurular uzatıldı! ile ilgili etiketler polis polis alımı başvuru süresi polis alımı başvuru şartları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.