Polis Akademisi 25 bin polis adayı alımı şartları neler?

Emniyet teşkilatına 25. bin polis adayı alımı gerçekleştirilecek. Alınan bilgiye göre, 2018'de lisans ve ön lisans mezunlarından Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine (POMEM) 22. dönem için toplamda 25. aday alınacak. Bu haberin ardından vatandaşlar Polis Akademisine 25 bin polis adayı alımı şartları neler? Alımlar ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

Polis Akademisine 25 bin polis adayı alımı şartları neler? Emniyet teşkilatına yeni polis adayları alacağı duyuruldu. Alınan bilgiye göre, 2018'de lisans ve ön lisans mezunlarından Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine (POMEM) 22. dönem için 10 bin, 23. dönem için 10 bin, lisans mezunlarından Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğüne (PAEM) 3 bin ve lise mezunlarından Polis Meslek Yüksek Okullarına (PMYO) 2 bin 500 polis adayı alınacak. Peki Polis Akademisine 25 bin polis adayı alımı şartları neler? Alımlar ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

Polis Akademisi 25 bin polis adayı alımı şartları neler?


Polis Akademisine 25 bin polis adayı alımı şartları neler?

Akademinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden de yapılan duyurularda sınav ve başvuru şartlarına ilişkin detayların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) sonra duyurulacağı bildirildi.

Polis Akademisi 25 bin polis adayı alımı şartları neler? - Resim : 2

EMNİYETE TAZE KAN

Öte yandan, Polis Akademisi Başkanlığı ve buna bağlı PAEM, POMEM ve PMYO'lardan Mayıs 2014'ten bu yana 10 bin 500 amir, 71 bin 500 polis memuru olmak üzere 82 bin polis teşkilata kazandırıldı.

Bu yıl yapılacak alımlarla teşkilata katılan personel sayısı 107 bin 500'e ulaşacak.

Polis Akademisi 25 bin polis adayı alımı şartları neler? - Resim : 3

POLİS MAAŞLARI NE KADAR?

*2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3.5 zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

*2019 yılının ilk 6 ayı için de yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

2018-2019 YILINDA YENİ POLİS MAAŞLARI NE KADAR OLDU?
Baş Komiser için, 310.46 - 4.816.46 aralığında olacak.

Polis Memuru için de, 271.60 - 4.213.60 aralığında olacak.

POLİS OLMA ŞARTLARI NELERDİR ? 2018 YILINDA GÜNCEL POLİSLİK ŞARTLARI
Bayanlar 163 cm. erkekler 168 cm. den kısa boylu olmamalıdır.

Beden kitle endeksi, 18 ( dahil ) ile 27 ( dahil ) arasında bulunmalıdır.

Sağlık açısından gerekli şartları yerine getirmeli ve herhangi bir engeli bulunmamalıdır.

Öz geçmişinde fuhuş, genel ev yani tek başına fuhuş yapılan herhangi bir yerde bulunma veya bekçilik görevinde yer almamış olmalıdır.

Kasten işlenen yaralama taciz davası veya para yaptırımı almış bir suçu bulunmamalıdır.

Affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa dahi mahkumiyeti bulunmamalıdır. ( Adli Para Cezası dahildir. )
Devam etmekte olan bir davası bulunmamalıdır.

Eğitim – Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üyeliği bulunmamalıdır.

Alkol , uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamalıdır.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmalıdır.

Askerlik ile ilişkisi bulunmamalıdır.Askerliğini yapmış olmalıdır.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak , şartları aranır .

Herhangi bir sebepten dolayı Polis Meslek Yüksek okulundan (PMYO) çıkmış veya çıkarılmamış olmalıdır.

Polis nasıl olunur ? Polis olma şartları nelerdir?

Polis olmak için 2 çeşit başvuru vardır. Yeni iç güvenlik paketi ile yaş sınırı 30 yaşa çekilmiştir.

1. Polis okulu mezunu adaylar sınav yükümlülüğü olmadan direkt polis olup atanabilmektedirler.
2. Polis okulu mezunu olmayan adaylar KPSS sınavına girerek ilgili fiziki yeterlilik testlerinden geçtikten sonra polis birimlerine atanabilmektedirler.

Polis olmak , kendini vatana millete adamaktır bir nevi , her an değişebilen ülke durumu , eylemler , terör ve örgüt propagandaları ile polislerimiz her an ölümle burun buruna gelebilmektedir. Bu zorlu mesleğe adım atmak isteyen genç nesillerin bu konuyu iyi düşünüp karar vermesi gerekmektedir. Polisler halk arasında çok saygın olmakla beraber , iyi bir maaş ve yükselme olanakları olan kişilerdir. Şimdi polislik şartlarını inceleyelim.


POLİS TEŞKİLATI TARİHÇESİ?

Polisin amblemi olan 8 köşeli yıldız, Osmanlı döneminden Sultan Aziz’den beri kullanılıyor. Osmanlı madalyasında yer alan yıldız, daha sonra polisin amblemi oldu. Yıldız armasının altında yer alan çift başlı kartal da, Selçuklu devletini temsil ediyor. Çift başlı kartal, Selçuklular’ın amblemi idi.

POLİS YILDIZININ SIRRI NE?
Üzerinde ay yıldız, defne dalı ve çift başlı kartal figürü yer alan polis armasındaki figürler, özgürlük, bağımsızlık, güç, kudret, başarı, şan ve görkem gibi birçok anlam ifade ediyor.
Bu yıl 172. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatı`nın armasında yer alan her detay, ayrı değerleri simgeliyor ve tarihsel bilgi içeriyor. Türk polis armasındaki `sekiz köşeli yıldız`,

ilk defa Sultan Abdülaziz(1861-1876) tarafından `Nişan-ı Osmani Şemsesi` adıyla, devlet hizmetinde üstün başarılar göstermiş olan kişilere iftihar ve imtiyaz olarak verilen bir madalya şeklinde çıkartıldı. `Sekiz köşeli yıldız` daha sonra Türk polisinin amblemi oldu. Polisi simgeleyen sekiz köşeli yıldızın merkezinde Türk Bayrağı bulunuyor. Yıldızın etrafını saran `defne dalı`, başarı, şan, şöhret ve görkemi temsil ediyor. Amblemin en alt bölümündeki `çift başlı kartal` ise Selçuklu Devleti`nin (1040-1157) simgesi. Kartalın başlarından biri doğuya, diğeri batıya bakıyor ve doğu-batı hakimiyetini ifade ediyor. Ayrıca, `çift başlı kartal` güç, kudret, özgürlük ve bağımsızlık anlamlarına geliyor. 2015 haziran da logo da küçük değişiklikler yapıldı.

Polis Teşkilatımız Kim tarafından ne zaman Kuruldu nasıl revizeler yapıldı

Polis teşkilatı ;Sultan Abdülmecid Döneminde 10 Nisan 1845

Sultan Abdülmecid veya I. Abdülmecid (25 Nisan 1823, İstanbul – 26 Haziran 1861,İstanbul), 31. Osmanlı padişahı ve 110. İslam halifesidir. II. Mahmud’un Bezmialem Sultan’dan olan oğludur.

Yeniçeri Ocağının kaldırılmasından sonra gerek Osmanlı başkentinde ve gerekse illerde iç güvenlik hizmetlerinin eskisiyle kıyaslanmayacak ölçüde gelişmesine rağmen güvenlik hizmetlerinin birçok makam ve kişilere bağlı olarak yürütülmesi uygulaması sürmüştür. Örgütlenme açısından ve uygulamadaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla 10 Nisan 1845’de (12 REBİ – ÜL EVVEL 1261) İstanbul’da “POLİS” adıyla bir teşkilat kurulmuş, yeni kurulan polis teşkilatının görevleri yine aynı tarihte yayınlanan Polis Nizamnamesinde belirtilmiş ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazıyla duyurulmuştur.
Tanzimat öncesi dönemde Osmanlı İmparatorluğunun son derece geniş topraklara sahip olması ve bu topraklarda devletin varlığının hissettirilmesi gerekliliği, asayiş ve güvenliğin önemini daha da artırmaktaydı. Bölgesel derebeyliklerin yarattıkları problemler Osmanlı’da büyük bir iç güvenlik sorununa sebebiyet veriyordu.[1] Bu iç güvenlik problemini gidermede büyük rol oynayan Osmanlıdaki polis teşkilatının temelleri, Nadir Özbek’in araştırmalarına göre, 1802 yıllarında Nizam-ı Cedid Ortaları ve 1830’ların ortalarında oluşturulmuş olan Asakir-i Redif Taburlarının oldukları söylenebilir.[2] Bunun yanında bazı kaynaklar Osmanlı devletinde Polis teşkilatının temellerinin Tanzimat öncesi dönemde, devletin iç güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuş, ancak kendilerine ayrılan belli bölgelerde hizmet veren, dağınık zabıta birimlerine dayandıklarını ifade ederler.[3]

Temelleri bu denli eskiye dayanan bu teşkilatın önemi 18. yüzyılın sonları, 19. yüzyılın başlarında, Osmanlı’da artan merkezîleşme ihtiyacı nedeniyle daha da önem kazanmıştır. Aynı zamanda, bilimsel, ekonomik ve askeri alanlarda Avrupa’nın hızlı gelişimini yakalamak amacıyla yapılan Tanzimat dönemi reformları dâhilinde, iç güvenliği sağlamak, modernizasyon sürecinin rahatlıkla yürütülebilmesi ve toplumda birliğin sağlanabilmesi amacıyla Osmanlı İmparatorluğu’nda ‘Zaptiye’ birimlerinin rolünü ön plana çıkarmıştır. Polis teşkilatının günümüzdeki yapısına benzer bir yapılandırmaya ancak Tanzimat Döneminde yapılan reformlarla gelinmiştir. Bu birimler paramiliter polis örgütü olan ‘Asakir-i zaptiyelerdir.[4]

Yeniçeri ocağının kaldırılmasından sonra, geniş topraklarda hüküm süren Osmanlı’nın zabıta eksikliğini gidermek için öncelikle İstanbul’da bu polis birimine ihtiyaç duyulmuştur. Tanzimat reformları ile birlikte Osmanlı topraklarının iç güvenliğinden sorumlu olan ancak askeri birimler içerisinde yer alan bu Polis birimleri için 1845 ‘te kendilerine ait mevzuatı görüşüp hazırlamak üzere Polis Meclisi kurulmuştur.[5] Polis Meclisi’nin kurulma amacı “esbtab-ı emniyet-i mülkiyye ve istihsal-i hüsn-i zabıta-i belediyye niyyet-i ve hayriyyesi” olarak belirlenmiş ve İstanbul’un Galata-Beyoğlu bölgesinin güvenliğinden sorumlu oldukları açıklanmıştı.[6] Aynı zamanda bu yeni polis gücünün görev ve yetkilerini içeren kararnamenin hazırlanmasında “Paris Emniyet Müdürünün Görevlerini Düzenleyen Kararname” temel esas alınmıştı.[7] Polis Meclisinde görev alan polislere asayişi temininde kolaylık sağlamak için bir tercüman ile bir tabibin de eşlik etmesi öngörülmüştü.[8]

Polis Meclisinin (Zaptiye Meclisi) kuruluşlunun ardından, 1846‟da kurulan Zaptiye Müşirliği ile polis Serasker içerisindeki konumundan alınmış ve 1879’da Zaptiye Nezareti adı altında bir birim oluşturulmuştur.[9] Önceleri İstanbul’un asayiş ve güvenliğinden sorumlu olan Zaptiye Müşirliği, 1850’lerde sefaretlerin; güvenlik problemleri nedeniyle sözlü ve yazılı şikâyetlerini dile getirip, bulundukları bölgelerde de asayişin sağlanması amacıyla bir polis gücünün oluşturulması istekleri, bu birimlerin görev alanlarının genişlemesine ve İstanbul’un genel güvenliğinin tek bir merkezden yönetilmesine araç olmuştur.[10] Ayrıca, 1870’lerde özellikle Baklanlarda oluşan iç güvenlik problemleri, sosyal ve politik karışıklıkların artması ve milliyetçi söylemlerle köylü ayaklanmaları, 1880’de bölgesel güvenliği sağlamada etkin rol alan karakolların kurulması ihtiyacını doğurmuştur.[11]

1879 yılında Zaptiye Müşirliğinin yerini Zaptiye Nezareti almıştır.[12] Adı Zaptiye Nezareti olarak belirlenmiş bu birim, 1909 yılına kadar günümüzdeki Emniyet Genel Müdürlüğünün görev ve yetkilerini almış yani, asayişin tam olarak sağlanabilmesi adına, Osmanlının her tarafında kurulan polis teşkilatlılarının idaresini üstenmiştir.[13] Osmanlı bu birimlerin eğitimini önemsemiş ve yeni oluşturulmuş Zaptiye Nezaretindeki polislerin daha etkili bir şekilde çalışabilmeleri amacıyla 1889 yılında polis dershanesi açılmıştır.[14] Her ne kadar polis teşkilatında görev alacak kişiler okuma yazma bilgisine sahip olsalar da, polisin hukukî ve adlî bilgilerdeki eksikliği bu dershaneler aracıyla giderilmeye çalışılmıştır.[15] Başka bir kaynağa göre ise, kolej seviyesinde olan bu polis okulları ilk defa 1891 yılında açılmıştır.[16] İbrahim Caner Türk’e göre ise, ilk Polis Mektebi, Avrupalı tüccarların kendi güvenliklerini kendilerinin sağlaması yönündeki istekleri ve polis ve jandarma birimlerinin eğitilmesinde ısrar etmeleri üzerine 1907 yılında Selanik’te kurulmuştur.[17] 1908 yılında kapatılıp, 1909 yılında tekrar açılan bu okul Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Haziran 1938’de vermiş olduğu talimatıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin İlke ve Reformları dâhilinde, Anıttepe’deki Polis Enstitü binasında eğitim-öğretime tekrar açılmıştır.[18] Kökleri bu denli eskiye dayanan Polis Mektepleri, 2013 yılı verilerine göre 263.709 personeli ile 76.667.864 nüfuslu ülkemizin, şehirleşmiş %79’unun “şahıs, tasarruf emniyet ve mesken masuniyetini koruyan”, ülke iç güvenliğinden sorumlu eğitimli ve modern bir teşkilat haline gelmesinde büyük rol oynamıştır.

Polis Akademisi 25 bin polis adayı alımı şartları neler? ile ilgili etiketler polis polis akademisi 25 bin polis adayı alımı şartları neler polis adayı alımı ne zaman başlayacak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.