PÖH ilanı Yayımlandı 2019! Kimler PÖH olabilir?

Adayların heyecanla beklediği haber sonunda Polis Akademisi Başkanlığından geldi. Başkanlık Resmi Gazete üzerinden yayımladığı iki farklı ilan ile polis alımı yapacağını duyurdu. İlanlardan birisi 'Yardımcı Komiser Alımı ' ilanı, diğeri ise 'Lise Mezunu 500 PÖH alımı' ilanı oldu. Peki, kimler PÖH olabilir? Detaylar haberimizde...

Resmi Gazetede yayımlanan son dakika ilanında, PÖH alımı için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem POMEM Özel Harekat kapsamında yapılacak alımlar kadın adaylar arasından olacak ve 500 kişi alınacak. PAEM Komiser Yardımcısı ilanı ise 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları arasından 200 kadın, 1800 erkek olmak toplam 2000 kişilik alım olacağı belirtildi,alımların 2019 yılı KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı açıklandı. Peki, kimler PÖH olabilir? Detaylar haberimizde...

PÖH ilanı Yayımlandı 2019! Kimler PÖH olabilir?

KİMLER PÖH OLABİLİR?

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin usul ve esasları uyarınca polislik kadrolarında çalışan herhangi bir memurun özel harekat polisliğine geçiş yapabilmesi için aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor: Adayların 28 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Adayların terhis tarihiyle başvuru tarihi arasında en az 3 yıllık süre bulunması gerekiyor.  Başvuru için KPSS şartı aranmıyor, adayların en az lise düzeyinde eğitim almış olması gözetiliyor. Özel harekat olarak göreve başlamak isteyen adayların kendilerine uygulanan fiziki yeterlilik sınavıyla birlikte mülakat sınavında başarı olması ve polis eğitim merkezlerinde eğitim görmesi de özel harekat olabilmek için sağlanması gereken şartlardan bir diğeridir.

Özel harekat polisi olmak için 2 farklı yöntem mevcuttur. Bir PMYO öğrencisi, öğrenciliği esnasında özel harekat polisi olmak istiyorum yönündeki tercihi yapabilir. Bununla birlikte bir polislik kadrosunda görevini ifa etmekte olan bir polisin de müracaat etmesi ve gerekli şartları sağlaması halinde özel hareket polisi olması mümkündür. 671 sayılı KHK ile bu konuyla alakalı bir düzenleme yapıldı ve polislik kadrolarında çalışanların özel hareket polisliği kadrolarına geçiş yapmak için müracaat etmelerinin önü açıldı. Bahsi geçen KHK'nın konuyla alakalı ilgili maddesi aşağıdaki gibidir: "Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmi sekiz yaşından gün almamış olmak ve terhis tarihinden itibaren otuz altı aydan fazla süre geçmemiş olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir."

 

 

PÖH ilanı Yayımlandı 2019! Kimler PÖH olabilir? ile ilgili etiketler PÖH
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.