PlayStation Classic satışa çıkıyor!

Sony, 25 yıl önce piyasaya sürdüğü PlayStation 1'i yeniden hayata döndürme kararı aldı!

Sony, ilk PlayStation olan ve artık bir efsane haline gelen PlayStation One‘ın yenilenmiş bir versiyonunu piyasaya sunmaya hazırlanıyor. İlk sürümün boyutsal olarak çok daha küçük bir replikası olacak olan konsol, içerisinde 20 farklı oyunla gelecek.

1994 yılında piyasaya orijinal PlayStation, bir ev konsolu olarak bugün oyun endüstrisini bambaşka bir hale getirdi. 100 milyon adet satan ilk PlayStation, şimdi Sony’ye yenir bir gelir kapısı aralayacak gibi gözüküyor. PlayStation Classic’in 99 dolar fiyat etiketi ile 3 Aralık 2018 tarihinde piyasada olması bekleniyor. Bu tarih hem ilk PlayStation’ın piyasaya çıktığı doğum günü tarihi, hem de pek çok ülke için noel öncesi iyi bir zamanlama olarak göze çarpıyor.

PlayStation Classic satışa çıkıyor!

Kısa süre önce Nintendo da SNES ve NES Classic konsolları ile benzer bir proje gerçekleştirmiş ve bu eski konsolların yeni sürümlerini tekrardan hazırlamıştı. Nostaljiyi sevenler ve koleksiyonerler için olmazsa olmaz olacak ürünler başarı elde etmiş olcak ki, Sony de bu projeyi kendi konsolu için aynen hayata geçirdi. PlayStation Classic, gerçek PlayStation One boyutlarına nazaran yüzde 45 daha küçük olarak tasarlanmış. Kutu içeriğinde gri renk klasik PlayStation kolları da yer alıyor, her bir konsol 2 adet kolla gelecek. Ayrıca USB ve HDMI kablo da yine kutu içeriğinde yer alıyor.

Peki PlayStation Classic üzerinde oyucular hangi oyunlarla nostaljik anlar yaşayacak? Bu da en merak edilen sorulardan birisi. İlk etapta ismi açıklanan 5 oyun bulunuyor. Bu oyunlar ise Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 ve Wild Arms. Sony, yaptığı duyuruyla birlikte diğer oyunları da ilerleyen aylarda açıklanması bekleniyor. Kişisel görüşüm, Metal Gear Solid, Crash Team Racing ve Winning Eleven gibi oyunlar da açıklanırsa, ürünü almak için benim gibi pek çok kişi sıraya girebilir.

PlayStation Classic satışa çıkıyor! ile ilgili etiketler Playstation Sony classic
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.