PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Dünyada pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında oyun konsolları yer alıyor.Popüler oyun konsollarından biri ise Playstation. Sony'in oyun konsolu PlayStation'in yeni serisinin ne zaman geleceği merak ediliyor. Kullanıcılar PlayStation 5'in gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Peki PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Hangi tarihte? Detaylar haberimizde...

PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Oyunseveler Sony'nin ön plana çıkan PlayStation'ı büyük beğeni ile kullanıyorlar.Herkes yeni seri PlayStation 5'in gelip gelmeyeceğini büyük bir merakla araştırıyorlar.Peki PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Hangi tarihte? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Fanatik'in haberine göre; PlayStation 5'in bu yıl tanıtılmayacağı açıklandı. Japonya merkezli teknoloji devi Sony, Playstation 4 Pro'nun çıkışıyla rötar yapan PlayStation 5 için çalışmalara başladığı bir süredir dile getiriliyordu.

PS5'in bu yıl düzenlenecek olan E3 2018 etkinliğinde tanıtılması bekleniyordu. Fakat Sony'nin CEO'su Shawn Layden PlayStaion'ın 5'inci sürümü için oyunseverleri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Layden, E3 2018’in PS5 için doğru bir yer olmadığını, konsolun bu yıl tanıtılmayacağını ve bu yılın oyun odaklı olacağını dile getirdi.

Yani önümüzdeki üç yıl içinde Sony'den yeni bir konsol gelmiyor.


PlayStation


Sony Computer Entertainment tarafından geliştirilen video oyun konsolu serisi markası. İlk olarak 3 Aralık 1994 tarihinde, Japonya'da tanıtılan marka kapsamında beşinci, altıncı ve yedinci nesil video oyun konsolları üretildi.Günümüzde PlayStation markası altında dört ev konsolu, iki taşınabilir konsol, bir medya merkezi, çevrimiçi servis, telefon ile birlikte çeşitli oyun kumandası ve dergiler bulunmaktadır.

Serinin ilk konsolu olan ve 1994'te piyasaya sürülen PlayStation, satışa sunulduğu tarihten yaklaşık 9 yıl 6 aylık süre sonrasına kadar dünya çapında 100 milyonun üstünde sattı ve bu başarıyı elde eden ilk video oyunu konsolu oldu.Ardılı niteliğinde olan ve ilk olarak 2000'de satışa sunulan PlayStation 2, 31 Ocak 2011 itibarıyla sattığı 150 milyonun üzerindeki ürünle en çok satılan video oyunu konsolu oldu.Serinin üçüncü ev konsolu olan PlayStation 3 ise 29 Mart 2011 tarihi itibarıyla dünya genelinde 50 milyonun üzerinde bir satış rakamı elde etti.[4] 2004'ün sonunda çıkarılan ve 2011'in üçüncü çeyreği itibarıyla yaklaşık 58,9 milyon ünite satan PlayStation Portable, serinin ilk taşınabilir oyun konsolu oldu.PlayStation Portable'ın ardılı olan PlayStation Vita'nın ise 2012'nin ilk çeyreğinde satışa sunulmuştur.

Öte yandan PlayStation markası altında PSX isimli PlayStation ve PlayStation 2 entegreli dijital video kaydedicisi yayınlandı. Fakat yüksek fiyatı sebebiyle kısa ömürlü oldu ve Japonya dışında satışa sunulmadı. 2010'da üretilen PlayStation 2 entegreli Sony Bravia televizyon ise yine sadece Japonya'da piyasaya sürüldü. Serinin ana oyun kumandası ise DualShock adı altında üretildi ve 28 Haziran 2008 itibarıyla 28 milyonun üzerinde satıldı.

SONY INTERACTİVE ENTERTAİNMENT


Sony Interactive Entertainment, video oyunu endüstrisinde çalışan, Sony'ye bağlı şirket. 16 Kasım 1993'te, PlayStation oyun konsollarını üretmek amacıyla Japonya'nın başkenti Tokyo'da kuruldu.

SIE, PlayStation konsollarının üretimi, yazılım ve donanımsal ürünlerin gelişimi gibi görevleri üstlenmektedir. Şirket, ayrıca video oyunu geliştiricisi ve dağıtıcısı olup, Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Okyanusya pazarlarında birçok yan kuruluşa sahiptir.

Japonya'nın en büyük 292. şirketidir. Ayrıca Japonya'daki en büyük 4. oyun şirketidir

 

KURULUŞU VE İLK YILLARI

Akasaka, Tokyo'da bulunan şirketin merkez binası
Sony Interactive Entertainment, Sony Computer Entertainment International adıyla 16 Kasım 1993'te, Japonya'da kuruldu. Sony Music çatısı altında kurulan şirketin temelleri, Ken Kutaragi, Akira Sato ve Sony Music CEO'su Shigeo Maruyama tarafından atıldı. Şirket, kuruluşunun ardından Sony Music ile ortak çalışmaya, Sony Music'in CD-ROM'lar hakkındaki bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaya başladı. Resmî olarak Terry Tokunaka tarafından kurulan şirketin PlayStation projesinin başında ise Ken Kutaragi yer almaktaydı. Sonraları şirketin başına geçen Ken Kutaragi, "PlayStation'ın Babası" olarak da bilinmektedir.

GELİŞİMİ

1 Temmuz 2002'de şirketin başına Shigeo Maruyama'nın yerine Tamotsu Iba geçti. Jack Tretton ve Phil Harrison ise ikinci başkanlık statüsüne getirildi.

14 Eylül 2005'te SCE, kendisine bağlı olarak çalışan Sony Computer Entertainment Worldwide Studios'u (SCE WWS) kurdu. SCE, bu şirketin kurulmasıyla yazılım üretimi ve geliştirilmesini amaçlıyordu. Shuhei Yoshida, 16 Mayıs 2008'de Kazuo Hirai'nin yerine SCE WWS'nin başına geçti.

2016 yılında Sony Computer Entertainment, adını Sony Interactive Entertainment olarak değiştirdi

PlayStation 5 ne zaman çıkacak? ile ilgili etiketler playstation 5 ne zaman çıkacak hangi tarihte
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.