PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Kaç para olacak?

PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Sony'nin dünyaca ünlü oyun konsolu PlayStation hakkında sızan bilgiler büyük heyecan yarattı. PlayStation 5'in çıkış tarihi ve fiyatı belli olurken internette konu hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. PlayStation 5 çıkış tarihini öğrenmeye çalışanlar yeni PS5 hangi yıl çıkacak sorusuna yanıt aranıyor. Konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde. Peki PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Kaç para olacak? İşte PlayStation 5 çıkış tarihi ve tüm detaylar...

PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Sony, PlayStation oyun konsolunun beşinci versiyonu hakkında bilgi verdi. Çıkış tarihi ve PS5'in kaç para olacağı hakkında bilgiler verilirken, oyunseverlerde büyük bir heyecan oluştu. Peki PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Kaç para olacak? Yeni PS hangi yıl çıkacak? İşte PlayStation 5 çıkış tarihi ve tüm ayrıntılar...

PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Kaç para olacak?

PLAYSTATİON 5 NE ZAMAN ÇIKACAK?

2020’nin ilk çeyreğinde tanıtılacağı düşünülen Playstation 5’in fiyatı sızdı.

Bugün gelen bilgilere göre; PlayStation 5’in fiyatının 450 dolar ile 500 dolar arasında olması bekleniyor. Yeni nesile yakışır bir performans sergileyecek olan PlayStation 5, özellikleri ile oyuncuları büyüleyecek.

PlayStation 5’te özelleştirilmiş 7nm üretim süreci ile üretilen 16 çekirdekli AMD Ryzen işlemci yer alacak. Grafik biriminde ise yine özelleştirilmiş 7nm ile üretilen 10 veya 12 teraflops gücünde GPU yer alacak.

Söylenene göre Ray tracing özelliği PlayStation 5’te de yer alacak. 4K desteği olacak olan PlayStation 5, 24 GB GDDR6 RAM ile gelecek. Ancak bunun 4 GB’ı işletim sistemi tarafından kullanılacak. 2 TB HDD – NAND Flash ile gelmesi beklenen PS5 ile PS VR 2’nin de tanıtılması ve Dualshock 5’in direkt olarak VR için tasarlanacağı söyleniyor.

DAHA HIZLI YÜKLENEN OYUNLAR

Yeni PlayStation, hard disk yerine çok daha hızlı olan katı hal diski (SSD) içerecek. SSD'ler sayesinde oyunların yükleme süresi kısalacak. Örneğin PS4'te Spider-Man oynayanlar, haritada başka bir yere gitmek istediklerinde 15 saniye beklemek zorunda kalıyordu. Cerny'nin Wired'a gösterdiği ön izlemede bu sürenin 0,8 saniyeye düştüğü görülüyor.

GELİŞMİŞ SES

Yeni nesil konsolun bir diğer artısı da ses sisteminde olacak. Kendisinin de bir oyun tutkunu olduğunu söyleyen Cerny, PS3 ve PS4 sistemleri arasında ses açısından önemli bir gelişme yaşanmadığını ama bu sefer durumun farklı olacağını belirtiyor:

"Yeni konsolda ses deneyiminin ne kadar farklı olabileceğini göstereceğiz."

Cerny'ye göre PS5'te (oyun konsolunun isimlendirilmesinde bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği açıklanmadı) oyuncular yukardan, arkadan ve yanlardan gelen sesleri çok daha rahat bir şekilde ayırt edebilecek. Yeni konsolda ses deneyimini en iyi şekilde yaşamak için kulaklık kullanmak gerekecek.

GELİŞMİŞ GÖRSEL DENEYİM

Yeni PlayStation'da Holywood'un özel efekt ekiplerinin kullandığı, yüksek işlemcilere ihtiyaç duyan görsel efektler kullanılacak. Görüntüler daha iyi ve daha gerçekçi olacak. Bir önceki nesil PlayStation'ın oyunları da yeni konsolda çalışacak.

PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Kaç para olacak? ile ilgili etiketler Playstation
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.