Play Staiton 5'te üretim sıkıntısı sürüyor: Son rakamlar ortaya çıktı

Çin'deki çip krizinin sürmesi PS5 üretimini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sony'nin açıkladığı son rakamlara göre 2021 sonu itibariyle 17.3 milyon adet konsol üretimi yapabildi. Bu rakam PS4'ün ilk çıkışında el edilen adetin altında kaldı.

Sony, Play Station 5'te beklediği satış rakamlarına hâlâ ulaşamadı. Koronavirüs salgını sonrası Çin'de yaşanan çip krizi teknoloji sektörünü derinden etkilerken bu durumdan en çok muzdarip olan taraflardan biri de Sony oldu. Sony, yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2021 yılı sonu itibariyle sadece 17.3 milyon konsolu piyasaya sürebildi. Bu rakam Play Station 4'ün çıkışından sonra ulaşılan rakamdan 3 milyon adet daha az oldu. Oyun severler, Play Staiton 5 bulmakta büyük sıkıntılar yaşarken bu durum eski jenerasyon konsol için geçerli değil.

Sony'nin oyun bölümünün gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 8 düşüşle 7.09 milyar dolar oldu. Ancak elde edilen kâr ise yüzde 12.1 artışla 810 milyon dolar oldu. Play Staiton, Sony'nin en önemli bölümü olarak öne çıkıyor. Play Staiton, şirketin toplam gelirinin dörtte birinden fazlasını ve işletme karının neredeyse dörtte birini oluşturuyor.

Sony, beklenenden düşük PS5 satışları nedeniyle 2021 tam yıllık oyun geliri tahminini yüzde 6 düşüşle 2,73 trilyon yen olarak revize etti ve tedarik zorluklarının en azından kısa vadede devam edeceğini gösteriyor. Sony, PS5'te yaşanan üretim sıkıntısının devam etmesi nedeniyle PS4 üretimi ve satışına devam etme kararı almıştı. Öte yandan yeni çıkan oyunlar da PS4'e çıkmaya devam ediyor.

Play Staiton 5'te üretim sıkıntısı sürüyor: Son rakamlar ortaya çıktı ile ilgili etiketler Sony play staiton ps5 Üretim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.