"Planlı profesyonel Evanjelist terör saldırısı"

İskoç kökenli, Avustralya vatandaşı Brenton Tarrant Yeni Zelanda'da cuma namazı için camide bulunan 49 Müslüman'ı otomatik silahlarla tarayarak katletti. Bir o kadar da yaralı bulunuyor. Gazeteci Ahmet Tezcan katliam için "Planlı profesyonel bir Evanjelist terör saldırısı" ifadesini kullandı. Zanlının mesaj ve davranışlarını değerlendiren Yıldıray Oğur ise "Karışık bir mevzu" yorumunda bulundu. Ardan Zentürk'e göre saldırı 'Siyonist kaos planın parçası" Ferhat Ünlü ise üst aklı işaret ediyor...

Dünya bu sabaha Yeni Zelanda'dan gelen katliam haberi ile sarsılarak uyandı. 

49 Müslüman ırkçı bir terörist tarafından ibadet yaparken otomatik silahlarla taranarak katledildi. 

Saldırganın kullandığı silahların üzerindeki Türk ve İslam düşmanlığı içeren mesajlar, aracında giderken dinlediği çetnik müziği ve yazdığı 74 sayfalık manifestoda Türkiye, Türkler, Müslümanlarla ilgili nefret ve tehdit içeren sözleri Brenton Tarrant'ın kimliğini ele veriyor. 

Ancak manifestoda dikkat çeken iki ayrıntı daha var bunlardan biri Oslo'da 77 kişiyi katleden Breivik ile ilgili bağlantısı. Bir diğeri de ABD Başkanı Trump'a yönelik övgüleri. 

Peki, bu delillere göre İskoç asıllı Avustralya vatandaşı Brenton Tarrant'ın bu eyleminin altında kim ya da kimler var. 

Gazeteci Ahmet Tezcan'a göre saldırı Evanjelist bir terör saldırısı. Tezcan katliama ilişkin attığı mesajda şöyle diyor:

"Yeni Zelanda katliamı planlı profesyonel bir Evanjelist terör saldırısı. Arkasında Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak hayali ile İsrail sınırlarını Dicle'ye kadar genişletme planlarını tatbike koyan başta ABD gibi ülkeler var. Onlarınki kehanet ama bu bir varsayım değil artık."

"Planlı profesyonel Evanjelist terör saldırısı"

Gazeteci Ardan Zentürk ise Yeni Zelanda'daki Müslüman katliamına dönük ilk izlenimi için "Dikkat!.. Siyonizm, dünyanın hassas bir noktasında çok daha büyük bir saldırıya devamında da kaosa hazırlanıyor olabilir... Anti-emperyalist cephe küresel düzeyde alarmda olmalı... Yüksek ihtimal, dikkat dağıtıyorlar." ifadesini kullanıyor
Ardan Zentürk

"Planlı profesyonel Evanjelist terör saldırısı" - Resim : 2

Gazeteci Yıldıray Oğur ise teröristin ilk kez SuperHaber'in dikkat çektiği Sırp Çetnik'lerinin müziği ile saldırıya gittiğini hatırlatıyor ve "Katil katliama Sırp çetniklerin Karadziç’i öven marşıyla gitmiş. Manifestosunda Hristiyan mısın sorusuna “karışık bi mevzu” diye cevap vermiş.Sırasıyla komünist, anarşist,liberteryan olmuş, en son eko-faşistte karar kalmış. Favori ülkesi Çin. Temel meselesi beyaz nüfusun azalması" diyor. 

"Planlı profesyonel Evanjelist terör saldırısı" - Resim : 3

Ferhat Ünlü'ye göreyse Yeni Zelanda’daki terör saldırısı, neo-faşist terörist Anders Breivik’in 2011 yılında Norveç’te düzenlediği saldırının devamı... Ünlü, "İslam düşmanlığı, manifesto, semboller aynı tornadan çıkmış gibi... ‘Bireysel terör’ görünümlü bu tür saldırıların arkasında organize bir üst akıl var." diyor.

"Planlı profesyonel Evanjelist terör saldırısı" - Resim : 4

"Planlı profesyonel Evanjelist terör saldırısı" ile ilgili etiketler İslam Müslüman Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.