Plank nedir? Vücutta nereleri çalıştırır? 30 saniyeden sonra tir tir titreten egzersiz!

Plank nedir, nasıl yapılır soruları herhangi bir egzersiz yaparak kalori yakmak isteyenler tarafından merakla araştırılıyor. Asıl anlamı 'kalas' olan plank, çok basit görünmesine rağmen inanılmaz zor bir egzersiz. Ancak vücudun tüm kaslarını çalıştıran nadir egzersizlerden. İşte plank evde nasıl yapılır, neye yarar? Merakla beklenen detaylar haberimizde...

Plank nedir sorusu kalori yakmak isteyen ve vücudunun tüm kaslarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Çok basit görünmesine rapmen 30. saniyeden sonra vücudu tir tit tireten bir egzersiz olan plank, evde de yapılabilir bir egzersiz olmasından dolayı çok tercih ediliyor. Arkadaşlarınız arasında da kıyasıya bir rekabete neden olan plank, eğlenceli anlar yaşamanıza da sebep olabilir. İşte plank evde nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...


PLANK NEDİR? VÜCUTTA NERELERİ ÇALIŞTIRIR?

Plank vücut ağırlığı ile yapılan izomerik karın egzersizidir. Vücudunuzu dümdüz bir şekilde tutarak birçok kas grubunu hedef almış olursunuz. Plank karın kası geliştirmeyi hedefleyenlere hitap eden bir egzersizdir. İkincil olarak alt ve üst vücut kaslarınızı da çalıştırır. Plank egzersizleri esnasında kol, omuz, glut ve hamsinleriniz de çalışır.

PLANK NASIL YAPILIR?

Şınav çeker pozisyonda dümdüz durun, kollarınız omuz genişliğini geçmeyecek şekilde açık ve elleriniz de omuzlarınızın tam altında olsun. Ayak parmaklarınızın ucuna kalkarken bacaklarınızı gergin tutun, karın kaslarınızı kullanarak vücudunuzu düzleştirin ve boynunuz rahat edecek şekilde yere ya da karşıya bakın. Kalabildiğiniz kadar bu pozisyonda kalın.

Plank çeşitleri: Dirseklerin üzerinde Plank


Aynı pozu dirseklerinizin üzerinde durarak da yapabilirsiniz. Bir önceki poza göre el bileklerinizdeki baskı azalırken omuzlarda ve karın (core) bölgesinde pozun etkisini daha yoğun hissedebilirsiniz.

Plank nedir? Vücutta nereleri çalıştırır? 30 saniyeden sonra tir tir titreten egzersiz!

PLANK EGZERSİZİ NE İŞE YARAR?

Plank egzersizi öncelikle yoğun bir şekilde karın kaslarını çalıştırır. Duruşunuza bağlı olarak omuzlar, bacaklar ve kalça kasları da egzersiz sırasında etkili bir şekilde çalışabilir. Zamanla bel ve sırt bölgesindeki kaslar da güçlenecektir. Sonuç olarak plank, dayanıklılığı arttıran ve kasların güçlenmesiyle beraber karın ve bacak bölgelerini incelten bir egzersizdir.

Plank nedir? Vücutta nereleri çalıştırır? 30 saniyeden sonra tir tir titreten egzersiz! ile ilgili etiketler sağlık plank nedir plank nasıl yapılır evde plank neye yarar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.