PKK/YPG'li teröristleri harekat korkusu sardı: Rusya ve Esed rejiminden yardım istediler

Suriye'nin kuzeyinde yapılması beklenen yeni operasyon öncesi PKK/YPG'li teröristleri operasyon korkusu sardı. Teröristler, Rusya ve Esed rejimi için 10 günde 4 defa görüşerek yardım istedi. Yapılan gizli toplantılarda teröristlerin Rusya'dan Tel Rıfat'a asker göndermelerini istediği öğrenildi.

Suriye’nin kuzeyine yönelik beşinci harekat için geri sayım sürüyor. TSK ve Suriye Milli Ordusu (SMO) operasyon için emir beklerken, terör örgütü PKK/YPG ise ABD, Rusya ve Esed rejimiyle gizli pazarlıklar yürütüyor. Türkiye’yi durdurabilmek için sahadaki tüm aktörlerle gizli görüşmeler yapan PKK, Ruslar ve rejimle son 10 günde en az 4 kez görüştü.

TEL RIFAT’TA GİZLİ TOPLANTI

İlk görüşme Tel Rıfat’ta oldu. Rusya, rejim ve PKK’lıların bulunduğu üçlü görüşmeye İran milisleri alınmadı. PKK adına örgütün sözde Halep sorumlusu Remzi Şeyhmous, rejim adına Siyasi Büro Şefi Ghassan İbrahim’in katıldığı gizli toplantıda rejim subayları, PKK kontrolündeki petrolü rejime taşıyan Katırcı grubunun milis güçleri ve Rus askerler de yer aldı. Görüşmenin ana konusu “Türkiye’nin Münbiç ve Tel Rıfat’ı da kapsayacak olan harekatını önlemek” ve “PKK’yı garanti altına almak” oldu. Harekattan çekinen PKK, Rusya ve rejimden operasyonun durdurulması ve güvenlik garantisi istedi. PKK’nın Rusya’dan Tel Rıfat’a asker sevk etmesini istediği de bölge kaynaklarından edinilen bilgiler arasında.

REJİM MÜNBİÇ’İ İSTEDİ

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Rusya, PKK ve rejim arasındaki diğer görüşme Lazkiye’nin güneydoğusunda bulunan Rus kontrolündeki Hmeymim Üssü’nde gerçekleşti. Bu görüşmede Tel Rıfat ve Münbiç’in devrine karşılık PKK’ya güvence teklifi masaya geldi. Ancak PKK adına toplantıya katılan heyet “böyle bir anlaşmaya yetkimiz yok” diyerek Kandil’deki elebaşlarını işaret etti.

GÖRÜŞME SONRASI SEVKİYAT

Üçüncü görüşme Münbiç’te yapıldı. Görüşmeye bir grup askerle giden rejim heyeti toplantıyı şehirde gerçekleştirmek istedi. Ancak PKK/YPG’liler kabul etmediği için görüşme Münbiç yakınlarındaki bir köyde gerçekleşti. Son görüşme ise Kamışlı’da oldu. Buradaki görüşmeye diğerlerinden farklı olarak üst düzey Rus subaylarının da katıldığı öğrenildi. Toplantılarda ne karar alındığı merak edilirken, görüşmelerin ardından sahada askeri hareketlilik yaşandı. Rejim, Tel Rıfat ve Ayn İsa yakınlarına ciddi askeri sevkiyat yaptı. PKK/YPG’liler için ABD’liler de saha çalışmasına hız verdi. PKK/YPG’lilerle toplantı üstüne toplantı yapan ABD, Arap aşiretlere de örgüte destek karşılığında vaatlerde bulundu. Bazı aşiret reislerine milyonlarca dolarlık para teklif edildiği öğrenildi.

200 ARAÇLA KONVOY

Tel Rıfat ve Münbiç’e harekat sinyalinden sonra Suriye’de hareketlilik sürüyor. Olası harekatta Türk askerinin yanında cephede yer alacak olan Suriye Milli Ordusu (SMO) da harekata hazır. SMO dün yüzlerce araç ve binlerce askerle konvoy düzenledi. Ağır silahların monte edildiği 200’den fazla araçla Azez’de toplanan SMO askerleri, harekata hazır oldukları mesajı verdi. Daha sonra araçlarla Azez, Soran ve Succo bölgesinde konvoy halinde tur atıldı. Konvoyun geçişi esnasında Suriyeli siviller de alkışlarla SMO’ya destek verdi. Türkiye’den talimat bekleyen muhalifler, harekatın bir an önce başlamasını istiyor.

PKK/YPG'li teröristleri harekat korkusu sardı: Rusya ve Esed rejiminden yardım istediler ile ilgili etiketler Rusya Suriye Esed rejimi pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.