PKK/YPG'li teröristler ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası paniğe kapıldı

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele bahanesiyle Washington yönetiminin silah ve eğitim desteği verdiği PKK/YPG'li teröristlerin ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası endişeli oldukları ortaya çıktı. PKK/YPG'nin öncülüğünde kurulan SDG'nin başındaki isim olan 'Mazlum Kobani' kod adlı terörist, ABD'nin bölgede kalmasını umduklarını söyledi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin yankıları sürerken Suriye'de DEAŞ'a karşı mücadele bahanesiyle Washington yönetiminin desteklediği PKK/YPG'li teröristlerin bu durumdan endişeli oldukları ortaya çıktı.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, ABD'nin Trump döneminde Türkiye'nin PKK/YPG'ye karşı düzenlediği operasyonlar öncesinde askerlerini çekmesini hatırlayan teröristler, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi nedeniyle endişeye kapıldılar.

Biden yönetimi ise terör örgütü PKK/YPG'nin öncülüğünde kurulan SDG'nin başında bulunan 'Mazlum Kobani' kod aldı terörist ve diğer üst düzey isimlerle görüşmesi için ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Kenneth McKenzie ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood'u bölgeye göndererek teröristlere güvence verdi. Görüşmede ABD'li yetkililerin Suriye konusunda bir değişikliğin olmadığını söyledikleri gelen haberler arasında yer alıyor.

Mazlum Kobani kod adlı teröristin geçen aylarda gerçekleşen görüşme sonrası 'daha iyimser bir tonda' olduğu ve "Umarım ABD bölgede kalır" dediği öğrenildi.

İç savaşın sürdüğü Suriye'nin kuzeyinde halen yaklaşık 900 asker görev yapıyor. Washington yönetimi terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele bahanesi ile PKK/YPG'li teröristlere silah ve eğitim desteği vermeye devam ediyor.

PKK/YPG'li teröristler ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası paniğe kapıldı ile ilgili etiketler ABD Suriye Afganistan pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.