PKK/YPG'de petrol çatlağı!

Suriye'nin petrolü PKK ile güdümündeki YPG arasında derin çatlağa yol açtı. YPG'nin ABD ile yaptığı petrol anlaşmasının ardından Kandil paranın kendisine gönderilmesini istedi. YPG'nin bu talebe karşı çıkması üzerine PKK'nın Suriye'deki sözde sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed Kandil'e çağrıldı. Onun yerine ise Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin bölgeye gönderildi. YPG'nin başındaki isim olan Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in direnişinin ise sürdüğü ileri sürüldü.

YPG'nin Kandil'e danışmadan petrol anlaşması yapması ve ardından da elde edilen parayı PKK'ya göndermeyi reddetmesinin ardından terör örgütünde büyük kriz yaşanıyor.

PKK'nın Kandil'deki sözde tepe yönetimi YPG'yi kontrol için Suriye'de tuttuğu Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed'i geri çağırdı. 

Terör örgütünün elebaşlarında, YPG/PYD'nin kontrolünün kaybedilmesinde Halef El Muhammed'in sorumlu olduğu kanaatinin oluştuğu iddia edildi. Kandil'e çağrılan teröristin, YPG/PYD üzerindeki etkisini nasıl kaybettiği ve nedenleriyle ilgili sorguya alınacağı ileri sürüldü. 

KAVGANIN SEBEBİ PETROL ANLAŞMASI VE PARASI

Bu gelişmenin ardından PKK/KCK Merkez Komite Üyesi de olan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yeniden Suriye sorumlusu olarak görevlendirildiği ileri sürüldü.

Halef El Muhammed'in geri çekilip, yerine Fehman Hüseyin'in yollanmasının ardında ise Kandil'in bilgisi dışında ABD ile YPG'nin yaptığı petrol anlaşması bulunuyor.

ABD’li petrol şirketiyle anlaşma imzalayan YPG/PYD’nin elebaşlarından, sözde Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile PKK elebaşlarından Murat Karayılan arasında bu nedenle büyük gerilim yaşandığı ve iletişimin tamamen kesildiği iddia edildi.

Suriye'nin petrolü üzerinden para kazanan terör örgütü YPG/PYD’nin, ABD güdümüne gireceğini ve terörist PKK’dan koparak bağımsızlığını ilan edeceği korkusuna kapılan Karayılan’ın, bu nedenle petrol parasının kendisine verilmesini istediği ileri sürüldü.

Ancak terörist Mazlum Kobani’nin, PKK elebaşı Karayılan’a isyan bayrağı açarak kesin olarak hayır cevabı verdiği iddia edildi. 

(DHA)

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.