PKK/YPG, Suriye'deki Türk askerine saldırdı, sosyal medyada ırkçı kampanya başlatıldı

PKK/YPG ve Esed güçlerinin El Bab'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kirpi aracına saldırısı, bir süredir sosyal medyada devam ettirilen Suriyelilere yönelik ırkçı kampanyayı körükledi.

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin içinde bulunduğu Millet İttifakı, son dönemde sosyal medyadan "Suriyeliler ülkelerine defolsun" etiketiyle ırkçı kampanya yürütürken, PKK/YPG ve Esed güçlerinin El Bab'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kirpi aracına saldırısı bu akımı körükledi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın 2 askerin şehit edildiği, 2 askerin yaralandığını duyurduğu saldırı sonrasında Twitter'da, Suriyelilerin Türkiye'deki görüntülerine yer veren bir çok kullanıcı, "Suriye El Bab'ta Türk askeri şu an şehit olurken; Suriyeliler bayramı kutlayıp, ülkemize nargile içmeye geri dönüyor" şeklinde paylaşımlar yaptı.

Irkçılığı körükleyen bu tarz paylaşımlar, Türkiye'ye yönelik tek elden yönetilen bir operasyon izlenimi oluşturdu.

 

 

PKK/YPG, Suriye'deki Türk askerine saldırdı, sosyal medyada ırkçı kampanya başlatıldı ile ilgili etiketler Suriye TSK Sosyal Medya Türk askeri aracına saldırı suriyeliler ırkçı kampanya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.