Ağar: Teröristbaşı Kalkan, ‘Zap savaşı son savaştır’ diyor. Kritik bir sürece giriyoruz!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 'Pençe-Kilit Operasyonu'ndaki son durumu canlı yayında aktardı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, kuzey Irak'ta terör örgütüne yapılan 'Pençe-Kilit Operasyonu'nun şifrelerini masaya yatırdı.

Zap'ın terör örgütünün sözde devlet kurduğu yer olduğuna vurgu yapan Ağar, "Zap’a yapılan operasyonla Türkiye sınırındaki ciddi bir alan karasal anlamda temizlenmiş olacak." sözleriyle PKK'nın yolun sonuna geldiğini belirtti.

TSK'nın dünyanın en zor mücadele biçimini bölgede gösterdiğini söyleyen Abdullah Ağar, teröristlerin direncinin kırıldığını "PKK’nın üslendiği, hazırlıklı olduğu alanda bir meydan okuma operasyonu bu. Mehmetçiğimiz orada namlu namluya bir mücadele veriyor." ifadeleriyle anlattı.

"Önümüzdeki 5 yıl çok kritik" sözleriyle önemli uyarıda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Alanların terörden tamamen arındırılması, güvenli şeridin oluşturulması, Türkiye’de 200’ün altına düşen PKK’lının imha edilmesi ve bölge insanıyla bağının kopartılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

IKBY'nin ele geçirdiği 1200 gaz maskesi detayına ilişkin ise, "PKK gaz işine mi girdi? Terör örgütü 1200 gaz maskesini bir seferde yakalatabiliyorsa altında bir iş vardır. Bunun altından infial yaratacak bir olay çıkabilir." sözlerini kullandı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın açıklamaları şu şekilde;

"ZAP SADECE BİR ALAN HAKİMİYETİ HAREKATI DEĞİL. TERÖRİSTİN MUKAVEMETİNİ, DİRENCİNİ KIRMA HEDEFLİ, ETKİ ODAKLI BİR HAREKAT"

Zap’a yapılan operasyonla Türkiye sınırındaki ciddi bir alan karasal anlamda temizlenmiş olacak. Son derece zor bir mücadele alan. Zap onların sözde devlet kurduğu yer. Teröristbaşı Duran Kalkan diyor ki, ‘Zap savaşı son savaştır.’ Burayı kaybettiklerinde başlarına ne geleceğini biliyorlar. Zap harekatı sadece bir alan hakimiyeti harekatı değil. Teröristin mukavemetini, direncini kırma hedefli, etki odaklı bir harekat. KK’nın en önemli alanını darma duman ediyoruz. Mağaralarda köstebekvari uygulamalar geliştirdiler. Şehitlerimizi mağara operasyonlarında verdik. Son derece zor, namlu namluya yapılan bir mücadele. PKK’nın üslendiği, hazırlıklı olduğu alanda bir meydan okuma operasyonu bu. Mehmetçiğimiz orada namlu namluya bir mücadele veriyor. TSK, dünyanın en zor mücadele biçimini şu an orada yapıyor.

"ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL ÇOK KRTİK"

Alanların terörden tamamen arındırılması, güvenli şeridin oluşturulması, Türkiye’de 200’ün altına düşen PKK’lının imha edilmesi ve bölge insanıyla bağının kopartılması gerekiyor. Önümüzdeki 5 yıl çok kritik. Bu kez daha etkinler ama çok da samimi değiller. Onların da bizim kadar elini taşın altına koyması lazım. Gelişmekte olan bir denklem ki bu gelişme bile PKK’yı çok rahatsız etti.  PKK gaz işine mi girdi? Terör örgütü 1200 gaz maskesini bir seferde yakalatabiliyorsa altında bir iş vardır. Bunun altından infial yaratacak bir olay çıkabilir.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın açıklamalarının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Ağar: Teröristbaşı Kalkan, ‘Zap savaşı son savaştır’ diyor. Kritik bir sürece giriyoruz! ile ilgili etiketler Abdullah Ağar Kuzey Irak pençe kilit operasyonu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.