PKK'ya terörist sağlayan yapı çökertildi

Mardin'de jandarma ekiplerinin Suriye'den sınırı geçmeye çalışırken yakaladığı iki kişinin terör örgütü PKK'ya eleman temin ettikleri ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında iki kişi tutuklanırken, bir kişi ise aranıyor.

Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışırken 20 Mayıs 2021 günü yakalanan ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince işlemleri devam eden iki şahsın, jandarma sınır istihbarat ve TEM timleri tarafından yapılan detaylı sorgulaması sonucu, PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütüne eleman temin ettiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Suriye ülkesine geçmeye çalışırken 20 Mayıs 2021 günü yakalanarak gözaltına alınan, jandarma sınır istihbarat ve TEM timleri tarafından detaylı sorgulaması sonucu örgüte eleman temini konusunda kuryelik yaptığı tespit edilen A.H.H. isimli şahsın da içinde bulunduğu şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyon neticesinde yakalanıp gözaltına alınan şebekenin elebaşlarından H.M. ile kuryelik yapan A.H.H. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıca şebekeye yardım ve yataklık yapan A.A. ve B.A. ile örgüte katılmak için sınırı geçerken yakalanan H.S. ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şebekenin yine elebaşlarından olan ve kimlik bilgileri tespit edilen A.A.M. isimli şahsın da yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

PKK'ya terörist sağlayan yapı çökertildi ile ilgili etiketler Mardin PKK Suriye Jandarma MİT Operasyon terörsit
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.