PKK'ya susan Sezen Aksu'dan "meşruiyet" suçlaması

Terör örgütü PKK'nın yaktığı ormanlar için tek bir kelime sarf etmeyi bile zul gören Sezen Aksu, Karadeniz Bölgesi'nin ve Türkiye'nin önemli bir yatırımı için ültimatom yayınladı.

Rize'de İşkencedere Vadisi’nde yapımına başlanan taş ocağı madeni yatırımı söz konusu olunca yeniden çevreci olan Sezen Aksu, iktidarı meşruiyet zeminini kaybetmekle suçladı. Sezen Aksu, resmi web sitesinden İkizdere ile ilgili açıklama yaptı. Aksu'nun iktidara yönelik, "Meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz" sözlerini Tarkan da sosyal medyada paylaştı.

PKK'ya susan Sezen Aksu'dan "meşruiyet" suçlaması

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, İkizdere'de kurulması planlanan taş ocağı ile ilgili olarak sosyal medyada açıklama yaptı. Aksu açıklamasında, Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi… Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil… Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir." ifadelerini kullandı.

Daha önce İkizdere'yle ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Tarkan da Sezen Aksu'nun sözlerini takipçileri ile paylaştı.

 

İkizdere açıklamasının ardından Sezen Aksu'ya, bir kesim iktidara yönelik yaptığı meşruiyet suçlaması nedeniyle tepki gösterirken, kimileri "yetmez ama evet" dediği dönemi hatırlatarak eleştirdi. Bir tepki de terör örgütünün Hatay'da yaktığı ormanlara ses çıkarmaması nedeniyle geldi.

PKK'ya susan Sezen Aksu'dan "meşruiyet" suçlaması ile ilgili etiketler Sezen Aksu İkizdere Tarkan meşruiyet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.