PKK'ya silah temin eden 2 FETÖ'cü yakalandı

Haklarında yakalama kararı bulunan firari FETÖ'cüler Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı MİT'in müthiş operasyonuyla Özbekistan'da yakalanıp Türkiye'ye getirildi. Sevilay'ın 2019 yılında teröristlerin ihtiyaçlarını karşılamak için Irak ve Suriye’ye gittiği tespit edildi.

Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olma suçundan haklarında yakalama kararı bulunan ve firari olarak Özbekistan’da yaşadıkları tespit edilen FETÖ mensupları Gürbüz SEVİLAY ve Tamer AVCI, MİT’in operasyonuyla Türkiye’ye getirildi.

Savunma Sanayii sektöründe faaliyet gösteren Gürbüz SEVİLAY’ın; 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında KHK ile Devlet Memurluğu’ndan ihraç edilen FETÖ mahrem imamlarına şirketinde görev verdiği, söz konusu şahıslar vasıtasıyla 2017 yılında PKK/KCK mensupları ile irtibatlandığı öğrenildi.

Irak ve Suriye’deki PKK/KCK-PYD/YPG-SDG mensuplarının füze, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2019 yılında ilk olarak Irak Kuzeyi’ne giden Gürbüz SEVİLAY’ın bilahare PKK/KCK’nın organizesiyle illegal yollardan Suriye’ye geçtiği, Haseke’de örgütün silah/mühimmat/araç üretim ve geliştirme tesislerini ziyaret ettiği, ayrıca PKK/KCK Sorumluları ile örgüte ait karargâhlarda görüştüğü belirlendi.

Söz konusu görüşmelerde PKK/KCK tarafından kendisine iletilen ihtiyaçları karşılamak amacıyla savunma sanayii sektörü alanındaki uluslararası bağlantılarını devreye sokan Gürbüz SEVİLAY’ın, yabancı menşeili firma sorumluları ile PYD/YPG’nin Suriye’deki İHA/Drone ile mücadele sürecini bizzat yönlendiren Mazlum Kobani/Şahin Cilo Kod Ferhat Abdi ŞAHİN ve diğer üst düzey PKK/KCK mensuplarını Suriye’de bir araya getirdiği öğrenildi.

Gürbüz SEVİLAY’ın, FETÖ’ye Özbekistan’da maddi yardımda bulunduğu, Devlet Kurumları’na sızan FETÖ mensuplarının iltiması ile yurt dışında usulsüz ihaleler alarak maddi kazanç sağladığı, Kırgızistan ve Ukrayna’da şirketler açtığı tespit edildi.

FETÖ mensubu Tamer AVCI’nın ise örgüte öğrenci kazandırmak ve öğrencileri örgüt evlerine yönlendirmek için çalıştığı, örgüte ait şirketlerde sorumlu düzeyde görev yaptığı, internet üzerinden yayın yapan bazı haber portallarında ülkemiz aleyhinde yazılar yazdığı belirlendi.

PKK'ya silah temin eden 2 FETÖ'cü yakalandı ile ilgili etiketler MİT Özbekistan Türkiye Operasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.