PKK'ya katılacakken yakalandılar

Hudut personeli Mardin'de 1'i PKK/KCK terör örgütüne katılmak isteyen 2 kişiyi Suriye'ye geçiş yaparken yakaladı. Şüphelilerden birinin terör örgütüne katılımları organize ettiği ortaya çıkarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; Mardin'de yasa dışı yollarla Suriye'ye geçmeye çalışan 2 kişinin ele geçirildiğini duyurdu.

Yapılan incelemede şüphelilerden birinin PKK/KCK'ya katılmak için geçiş yapmak istediği, diğerinin de terör örgütüne katılacak kişilerin geçişlerini organize ettiği belirlendi.

MSB, "Mardin'deki hudut personelimiz, yasa dışı yollarla Suriye'ye geçmeye çalışan 2 şahsı yakaladı. Yakalananlardan birinin PKK/YPG terör örgütüne katılacak şahısların geçişlerini organize ettiği diğerinin ise terör örgütüne katılmak için geçiş yapmaya çalıştığı tespit edildi" mesajıyla yakalananların fotoğrafını yayınladı.

 

PKK'ya katılacakken yakalandılar ile ilgili etiketler PKK Mardin sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.