PKK'ya 'Eren Abluka' darbesi: Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha!

İçişleri Bakanlığı Eren Abluka-34 Operasyonu kapsamında Diyarbakır-Dicle kırsal alanında PKK'ya ağır darbe vuruldu. Operasyonda, 2 turuncu, 1'i gri terörist daha etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

Eren Abluka-34 Operasyonu kapsamında; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Dicle ilçesi Görese Dağı kırsalında faaliyet gösteren ve eylem hazırlığında olduğu öğrenilen BTÖ mensuplarına yönelik 20 Eylül 2022 tarihinde, Jandarma SİHA ve Atak helikopteri destekli Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekât birliklerince yapılan operasyon neticesinde, *3* BTÖ mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Terör Arananlar Listesinde 1 Milyon TL'ye kadar ödülle "TURUNCU" kategoride yer alan *Dicle Botan* kod adlı Hacer Suçin olduğu, reröristlerden diğerinin, Sözde Orta Saha Amed Eyalet Karargâhında faaliyet gösteren ve Terör Arananlar Listesinde 1 Milyon TL'ye kadar ödülle "TURUNCU" kategoride yer alan, *Diren Wan* kod adlı Aliye Kiye olduğu, Son teröristin ise, Sözde Orta Saha Amed Eyaleti Brüsk Alanı'nda faaliyet gösteren ve Terör Arananlar Listesi'nde 500 Bin TL'ye kadar ödülle GRİ kategoride yer alan, *Amed Ader* kod adlı *Hatice Ay* olduğu belirlendi.

PKK'ya 'Eren Abluka' darbesi: Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha!

PKK'ya 'Eren Abluka' darbesi: Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha! - Resim : 2

PKK'ya 'Eren Abluka' darbesi: Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha! - Resim : 3

 

.

PKK'ya 'Eren Abluka' darbesi: Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha! ile ilgili etiketler PKK terörist turuncu gri kategori
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.