PKK'ya Amanoslar'dan geçit verilmedi

Afrin ile bağlantısı kesilen Amanoslar'da yoğunlaşan operasyonlarla terör örgütü PKK'nın sığınak ve depolarının yanı sıra toprağa gömdüğü patlayıcılar, patlayıcı düzenekleri ve yaşamsal malzemeler imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sonrası Suriye'nin Afrin kırsalıyla bağlantısı kesilen Amanos Dağları'nda yoğunlaşan operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın sakladığı patlayıcılara ulaşılarak olası saldırıların önüne geçildi.

Zeytin Dalı Harekatı sonrası TSK tarafından örgütün Afrin'den Türkiye'ye geçiş noktası olarak kullandığı Amanoslar'da bazıları örgütün sözde üst düzey kadrosundan 46 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda PKK'nın lojistiğine de darbe vuruldu.

Terörle mücadele kapsamında Osmaniye ve Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı timlerin Amanoslar'da yürüttüğü arama tarama faaliyetlerinde ise terör örgütü üyelerince kullanılan çok sayıda sığınak ve depo tespit edildi.

Ocak ve kasım ayları arasında örgüt elemanlarınca kullanılan 17 sığınak, 2 erzak deposu ile toprağa gömülü içinde mühimmat, patlayıcı ve malzemeleri bulunan 26 plastik bidon ve teneke kutu bulundu.

Tespit edilen sığınak, depo ile toprağa gömülü bidon ve teneke kutularda 73 kilogram TNT patlayıcı, 72,5 kilogram amonyum nitrat ile 16,5 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi.

Aramalarda bulunan bir roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 18 makineli tüfek ile bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, 2 tabanca, 21 el bombası ile 30 kablolu 16 elektrikli fünye düzeneği, patlayıcıları uzaktan infilak ettirmek için 3 el telsizi, elektronik devre kartı ile çok sayıda küçük ve büyük pil de imha edildi.

PATLAYICILARI TÜPLERLE GÜÇLENDİRMİŞLER

Operasyonlarda 22 piknik tüpü de bulundu. Teröristlerin el yapımı patlayıcıların etkisini artırmak için tüpleri kullandığı belirlendi.

Aramalarda ayrıca TSK'nın sinyal kesici kullanma ihtimaline karşı toplam uzunluğu bir kilometreyi aşan kablo ele geçirildi.

Jandarma timlerinin Amanoslar'da tespit ettiği sığınaklardan birinde çok miktarda yaşamsal malzemenin yanı sıra Osmaniye ve İstanbul illerinin kent haritaları ile Suriye'nin Kobani bölgesinin krokisi de bulundu.

Delil niteliği taşıyan malzemelere, Jandarma Kriminoloji Laboratuvarı'na teslim edilmek üzere el konuldu.

PKK'ya Amanoslar'dan geçit verilmedi ile ilgili etiketler Osmaniye
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.