PKK/PYD'ye Afrin'de çok büyük darbe! Para kaynağını da kaybetti...

PKK/PYD-YPG, 2 yıl önce Afrin’de kurduğu sentetik uyuşturucu hapı olan ‘Captagon’ üretim tesisi Zeytin Dalı Harekâtı sonrası kapatıldı. Türkiye'ye uyuşturucu hapları sokamayan örgüt tesisleri kapatmak zorunda kalınca, üretimin başında bulunan Ahmet Muhtar'ın kaçtığı öğrenildi.

Terör örgütünün, İki Adam mevkiinde kurduğu tesiste üretilen hapları kaçakçılar vasıtası ile Türkiye’ye soktuktan sonra Afrika ülkelerine gönderme planları yaptı.

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre emniyet güçleri, Türkiye’ye sokulduktan sonra Kilis-Mersin Taşucu Limanı- Suudi Arabistan hattından Afrika’ya götürülmek istenilen haplara yönelik sıkı tedbirler aldı.

Kilis KOM Şubesi, son bir yılda yaptığı 11 planlı operasyonla PYD/YPG’ye ait 14.5 milyon adet hapı ele geçirdi. 29’u Türk, 17’si Suriyeli olmak üzere gözaltına alınan 46 kişiden 19’u tutuklandı.

TESİSLERİ KAPANDI

‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla, İki Adam bölgesindeki Captagon üretim tesisinin kapandığı öğrenildi.

Türkiye geçiş noktalarının tamamen kapatılması nedeniyle terör örgütünün elindeki hapları Afrika ve Avrupa’ya gönderemedikleri belirtildi.

Tesisin başında olan Ahmet Muhtar’ın ise kaçtığı bildirildi.

PKK/PYD'ye Afrin'de çok büyük darbe! Para kaynağını da kaybetti... ile ilgili etiketler Afrin PKK PYD YPG uyuşturucu captagon ahmet muhtar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.