'PKK'nın varlığına müsamaha göstermeyeceğiz'

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, bölgedeki istikrarsızlık nedeniyle PKK'yı suçladı. Terör örgütü PKK'nın varlığı nedeniyle 800 köyün yeniden inşasını yapamadıklarını belirten Barzani, PKK'nın bölgedeki varlığına müsamaha gösteremeyeceklerini söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi ile terör örgütü PKK arasındaki çatlak her geçen gün derinleşiyor. TSK'nın Gara'da düzenlediği operasyonlar sonrası iki tarafın birbirini suçlaması sonrası şimdi de IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Barzani, terör örgütü PKK yüzünden 800 köyün yeniden inşa edilemediğini vurgulayarak, "Umuyoruz ki, PKK bu bölgedeki askeri varlığının kimseye hizmet etmeyeceğini anlayacaktır. Buna kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mesrur Barzani, Fransa'da yayın yapan France 24 kanalına gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'PKK'nın varlığına müsamaha göstermeyeceğiz'

"PKK maalesef IKBY yetkililerinin iyi niyetinden yararlandı." diyen Barzani, terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini dile getirdi.

Barzani, "Bazen çiftçilerin topraklarına erişimi engelleniyor. Çoğu zaman köylerden sınır dışı bile ediliyorlar. Bu yüzden bu durumun tırmanmamasını umuyoruz. Umuyoruz ki, PKK bu bölgedeki askeri varlığının kimseye hizmet etmeyeceğini anlayacaktır. Buna kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz." diye konuştu.

Komşu ülkelerin güvenliğinin herhangi bir şekilde istikrarsızlaştırılmasını desteklemediklerini kaydeden Barzani, şunları söyledi:

"Kesinlikle ülkemizin egemenliğini destekliyoruz. Hiç kimse herhangi bir ordunun varlığını istemez ancak Türk kuvvetlerinin müdahalesi için hiçbir gerekçe olmamalı, ki şu anda PKK onlara bu gerekçeyi veriyor."

GARA'DAKİ OPERASYONLAR SONRASI KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

TSK'nın Gara'da düzenlediği operasyonlar sonrası terör örgütü PKK, Barzani yönetimini suçlamıştı. KDP'den gelen yanıtta ise "PKK savaşamıyor ve sürekli kaçıyorsa bunda KDP'nin suçu yok" ifadeleri yer almıştı.

'PKK'nın varlığına müsamaha göstermeyeceğiz' ile ilgili etiketler Irak PKK mesrur barzani
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.