PKK'nın küçük Kandil'i yerle bir oldu!

Mehmetçiğin destan yazdığı Burseya Dağı ve çevresinde yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde bölgenin terörist eğitim üssü olduğu ortaya çıktı. PKK'nın küçük Kandili de denilen bölgede eğitilen teröristler Amanoslar üzerinden Türkiye'ye sızarak eylemler yapıyordu... Bölgede eğitim parkurları, atış talim alanları dışında birçok tünel ve sığınak da olduğu ortaya çıkartıldı.

Yaklaşık 200 teröristin eğitim gördüğü ve saklandığı Burseya Dağı'na eğitim parkuru inşa eden teröristler, buradan eğittiği militanları Amanos Dağları üzerinden Türkiye'ye göndererek hain saldırılar düzenliyordu.

Burseya Dağı'nın eteklerine gizlenen eğitim parkurunda, atış talimi yapmak için siperler, hedef tahtaları, dikenli teller, teröristlerin yetenek ve becerilerini geliştirecek bir çok ekipman yer alıyordu. TSK'nın Burseya Dağı'nı temizlemesinin ardından eğitim alanı da ÖSO'nun kontrolüne geçti. Bir zamanlar teröristlerin eğitildiği kampta artık ÖSO spor yapıyor.

kuIcIuIk_kandil3

YERİN DİBİNE İN KURMUŞLAR

TSK ve ÖSO, Afrin'de PYD/ PKK'dan ele geçirdiği Kastel Cündo köyünde teröristlerin bombardımanlardan korunmak amacıyla yerin 4 metre derinliğinde inşa ettiği sığınak ve tünel ağı tespit edildi.

burseya

Labirenti andıran tüneller sözde komuta merkezleri ile terör örgütü açısından önemli çeşitli mevki ve gözetleme kulelerini birbirine bağlıyor. Tüneller ve sığınaklar elektrik tesisatı döşenerek aydınlatılıyor. Tünellerin içinde bulunan odalarda ise yaşam malzemeleri ve çok sayıda yatak bulunuyor.

Kaynak: Sabah

PKK'nın küçük Kandil'i yerle bir oldu! ile ilgili etiketler PKK TSK burseya dağı küçük kandil eğitim kampı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.