PKK'nın kızını kaçırdığı anne eyleme devam ediyor

Almanya'da kızı, Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Maide T. adlı anne Berlin'deki 'evlat nöbeti'ne devam ediyor. Elinde "PKK bir virüstür" yazılı pankart taşıyan Maide T. tarihi Brandenburg Kapısı'nda eylem yaptı.

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl başlayan 'evlat nöbeti'nin bir benzerini Maide T. adlı anne Almanya'da gerçekleştiriyor.

Üzerinde kızı Nilüfer'in fotoğrafı bulunan tişört giyen ve elinde "PKK bir virüstür" yazılı pankart taşıyan anne Maide T. başkent Berlin'in merkezindeki tarihi Brandenburg Kapısı'nın (Brandenburger Tor) önünde eylem gerçekleştirdi.

Kızına evine dön çağrısı yapan Maide T., "Kızım yeter artık aklını başına topla lütfen evine geri dön. Daha kötü bir sonuçla karşılaşmadan neredeysen oradan ayrıl ve evine dön." dedi.

PKK'nın kızını kaçırdığı anne eyleme devam ediyor

Kızının 10 Ağustos'ta doğum günü olduğunu ifade eden Maide T, "Doğum gününde kızımla olmak istiyorum. Ben gerçekten doğum günü hediyesi olarak kendisinin gelmesini çok diliyorum. Benim için en büyük hediye olur. Onun doğum gününü onsuz kutlamak, onsuz anmak bana çok ağır geliyor" ifadelerini kullandı.

Maide T'ye destek için toplananlar da "Lütfen bana kızımı PKK’dan kurtarmak için yardım edin", "PKK bir virüstür" yazılı pankart açarak, üzerinde Nilüfer T’nin fotoğrafı ile "PKK tarafından kaçırıldı" ifadesi bulunan tişörtler giydiği görüldü.

Maide T, 12 Kasım 2019'da "Okula gidiyorum." diyerek evden ayrılan kızından o günden beri haber alamadığını belirtiyor.

Evlat hasreti çeken anne, daha önce bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen "Navende Kurdistaniyen li Berlin" adlı dernek ile Başbakanlık ve Federal Meclis önünde gösteri yaparak kızının terör örgütünden kurtarılmasını istemişti.

PKK'nın kızını kaçırdığı anne eyleme devam ediyor ile ilgili etiketler Almanya PKK evlat nöbeti Maide T.
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.