PKK'nın gizli yapılanması NLP'ye ağır darbe!

MİT ve TSK son operasyonu ile sadece Erbil saldırısının azmettiricisini değil aynı zamanda PKK'nın gizli istihbarat yapılanması NLP'ye büyük bir darbe vurdu. Örgüt içinde 'Gestapo' vari bir işlev gören NLP'nin Cemil Bayık'a direkt bağlı ve eylemleri asla sorgulanamıyor. 24 Temmuz'da öldürülen Erdoğan Ünal ise NLP'nin yürütme konseyinin 5 üyesinden biri... İşte SuperHaber'in güvenlik kaynaklarından aldığı çok özel bilgiler ışığında NLP ve Erdoğan Ünal'ın örgüt içindeki rolü...

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'nin şehit edildiği saldırının azmettiricisi olduğu belirlenen PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi Doğan Nurhak kod adlı Erdoğan Ünal, MİT ve TSK'nın ortak operasyonu ile öldürüldü.

Cemil Bayık'a doğrudan bağlı istihbarat konseyinin beş üyesinden biri olduğu tespit edilen Ünal'ın etkisiz hale getirilmesi, Kandil bölgesinde örgütün sözde üst düzey isimlerine yönelik ikinci operasyon oldu.

İlk operasyon ise 27 Haziran'da yapılmıştı. Bu operasyonda ise PKK'nın sözde başkanlık konseyi üyesi Halmat Diyar kod adlı Garip Muhammed etkisiz hale getirilmişti.

OPERASYONLAR ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN İŞLEVİNİ ZAYIFLATIYOR

Örgüte yönelik bu türden operasyonlar, PKK’nın zaman içinde oluşturduğu ve kurumsallaştırdığı birimleri hem deşifre ediyor, hem de üst düzey yöneticileri etkisizleştirilerek işlevselliği zayıflatılıyor.

Son operasyon bu yönüyle PKK'nın istihbarat yapısına büyük darbe indirmiş oldu.

PKK'NIN GİZLİ BİRİMİ NLP

PKK istihbarat birimi NLP’nin faaliyet ve metodları örgüt içinde gizli tutulmakta.

Gelir gider yapısı tartışma konusu edilmemekte. Birim ajan olduğundan şüphelenilen PKK ve sivil halka sert sorgu yöntemleri uygulayan mangalar barındırmakta.

GESTAPO TARZI YAPILANMA

NLP bu yönüyle örgütten kaçıp teslim olan PKK’lıların ifadelerine, “gestapo tarzı bir yapılanma” olarak yansıyor.

Doğan Nurhak kod adlı Erdoğan Ünal'a operasyonun yapıldığı alan Kandil dağ yolları olup, Türk sınırından yüzlerce km içeride bulunmakta.

Bu yönüyle anlık üretilen istihbaratın operasyonel faaliyete dönüştürülme tepkisi dünya standartlarının üzerinde.

DOĞAN NURHAK KOD ADLI ERDOĞAN ÜNAL KİMDİR?

Erbil'de şehit edilen Başkonsolosluk görevlisi Osman Köse'ye yönelik saldırıyı azmettirdiği belirtilen Doğan Nurhak kod adlı Erdoğan Ünal PKK elebaşılarından Cemil Bayık'a doğrudan bağlı istihbarat konseyi NLP'nin beş üyesinden biri. 

Ünal'ın örgüte 1990'da katıldığı, 1994-1998 yılları arasında cezaevinde yattığı, cezaevinden çıktıktan sonra örgütün dağ kadrosuna katıldığı biliniyor. 

PKK'nın gizli yapılanması NLP'ye ağır darbe! ile ilgili etiketler TSK PKK MİT Kandil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.