İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 17 yıl boyunca Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan Vedat Tok, Ekrem İmamoğlu'na gönderilen bir kargoyu almadığı halde 'almakla' suçlandı. Yapılan soruşturmalar sonucunda suçsuz olduğu ortaya çıkan Tok, daha sonrasında sebepsiz bir şekilde işten kovuldu. Haksız yere işten kovulan Vedat Top'a Superhaber ulaştı.

İstanbul Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, seçimlerin ardından birçok belediye çalışanını 'haksız sebepler' ile işinden etmişti. 

Özellikle HDP'ye verdiği destekle sık sık gündeme gelen CHP'nin yönetimindeki İBB'de, işe aldığı bazı isimlerin PKK'nın dağ kadrosundan olduğu ortaya çıkmıştı. 

 PKK'YA YER AÇMAK İÇİN EMEKÇİLERİ HARCADILAR

İBB'de işçilere ve taşeronlara yapılan haksızlıklar medyada da gün yüzüne çıkmıştı. SuperHaber, İBB'de 17 yıl boyunca Özel Kalem Müdürlüğü'nde çalışan Vedat Tok'a ulaştı. 

İftira ve baskılarla işinden edilen Tok, detayları Süperhaber'e anlattı. 

KAYIP TELKARİ FİNCAN TAKIMININ SUÇUNU EMEKÇİ İŞÇİNİN ÜZERİNE ATTILAR

Selim Kakışım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seçimlerin ardından Trabzon'dan tebrik kartıyla birlikte iki parçadan oluşan gümüş hediyelik fincan takımı gönderdi. Takımların kaybolduğunu öğrenen İmamoğlu önce personele sordu, kargo bulunamayınca daha sonra da ortalığı ayağa kaldırdı. Belediye içinde kargo ile ilgili inceleme başlatıldı.

İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı

SUÇU ÇALIŞANA YIKTILAR

Ekrem İmamoğlu'na gelen kargodan habersiz olan Vedat Tok, o dönem kendi için spariş ettiği kitabın gelmesi üzerine kargosunu teslim aldı. Ancak İmamoğlu'na gelen kargonun ortadan kaybolması suçu da İBB çalışanı Tok'a yıkıldı. 

İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı - Resim : 2

Kargo firması, İmamoğlu'na gönderilen paketin Vedat Tok tarafından teslim alındığına dair kaşe ve imzalı bir belge bulunduğunu belirtti. Tok ise teslim aldığı kargonun Kültür Kitapevi tarafından gönderilen 'Menzil' isimli kitap olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun makam izni ile kargo akıbetinin araştırılması için Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Olaya muhatap kişilerin ifadeleri alındı.

İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı - Resim : 3

"EVE GÖTÜRDÜYSEN GETİR"

Bu sürede İBB'deki yöneticiler tarafından mobinge ve tehditlere mağruz kaldığını anlatan Tok, şunları ifade etti:

"Bu konuyla ilgili önce İBB Teftiş Kurulu Başkanı beni çağırdı. "Evine götürdüysen getir" diyerek hırsız muamelesi yaptı. Sonradan bir İBB müfettişi görevlendirdi. Önce ona ifade verdim sonra Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nden aradılar memur suçlarla ilgili orda ifade verdim.

İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı - Resim : 4

"Daha sonra bağlı bulunduğum müdür beni Bakırköy Ek Hizmet binasında Başkanlık makamında oraya verdi. 1 yıl tek başıma makamda sabah açtım, akşam kapattım."

İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı - Resim : 5

Mahkeme sonuçlanınca benim suçsuz olduğum belli oldu. Tekrar Fatih'teki makam çağırdı. 1 hafta orada çalıştım. Sonrada bir şey bahane ederek beni şirkete gönderdiler. Şirket izne çıkardı. Hastanede kızımın başında beklerken telefon açıp "çıkışın verildi" denildi".

 İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı - Resim : 6

 İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı - Resim : 7

İBB'nin kayıp kargoyla suçladığı işçiyi mahkeme akladı, İBB işten attı ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi SuperHaber Ekrem İmamoğlu kargo İstanbul Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu vedat tok
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.