PKK'nın beynine yönelik operasyonda şifre '3 var'!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kandil operasyonunun kodlarını kaleme aldı. Selvi, "Kandil operasyonu iki ayaktan oluşuyor. 10 Mart’ta başlayan operasyonun şimdilik birinci aşamasındayız. " dedikten sonra, harekatın diğerlerinden farkını anlattı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

"Bu kez PKK’ya yönelik, “en kapsamlı, en geniş, en güçlü” operasyon yapılıyor. Türkiye artık vurup geri çekilmeyecek. “Vur-çekil” değil, “vur-kal” stratejisiyle hareket ediliyor. PKK’nın tekrar o üslere ve kamplara geri dönmemesi için Mehmetçik kalıcı olacak.

Kandil’e sembolik olarak Türk bayrağı dikilmeyecek, üs bölgeleri kurulacak.

ÜÇLÜ SACAYAĞI
Irak, ABD ve Erbil yönetimiyle arka kapı diplomasisi faaliyetiyle bir uzlaşma sağlandı. İran’la müzakerelerin ise sürdüğü söyleniyor. İran’dan destek sözü alınmış durumda. Ama bunun yansıması sahada görülecek. Oranın adı İran; ne yapacağı belli olmaz. Operasyon için süre verilmiyor, “Gerektiği kadar sürecek” deniliyor. Edindiğim izlenim bu yazın sıcak geçeceği yönünde.

Operasyonda yüzde 80-90 oranında yerli mühimmat ve akıllı bombalar kullanılıyor. Aşağıdan yukarıya bir harekât olacağı için öncelikle Kandil’in etkin hava operasyonlarıyla yumuşatılması, PKK’nın savunma noktaları, mühimmat depoları, eğitim ve barınma alanlarının ortadan kaldırılması gerekiyor. Kara operasyonu ve uçar birlik harekâtının ondan sonra ve eşzamanlı olarak başlaması planlanıyor.
Kandil operasyonuna MİT hem arka kapı diplomasisi, hem örgüt içi ve sahadan sağladığı istihbaratla destek veriyor. Operasyon sırasında anlık istihbarat sağlıyor. Bu operasyonun eskisine göre farkı, ”üç var” olarak özetleniyor.

1- Kandil’e giden yolları kontrol altına almak var.
2- Kandil’e gitmek var.
3- Kandil’de kalmak var."

PKK'nın beynine yönelik operasyonda şifre '3 var'! ile ilgili etiketler TSK PKK KANDİL OPERASYONU
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.