PKK'nın ardından bu kez de CHP'liler Vefa destek ekibine saldırdı! Sosyal medyadan tepki yağdı...

PKK'lı teröristler önceki gün Van'da Vefa Sosyal Destek ekibine saldırmış ve 2 ekip çalışanını şehit etmişti. Vefa Sosyal Destek ekiplerine bir saldırı da Adana'da yaşandı. Bu kez saldıranlar terörist değil, CHP'nin Yüreğir Gençlik Kolları Başkanının da aralarında olduğu bir gruptu. Saldırıya ilişkin olarak CHP'li Eren Yıldırım tutuklanırken, sosyal medyada #AdanadaCHPZorbalığı etiketi altında binlerce tepki yorumu yapıldı...

Adana'da, Vefa Sosyal Destek ekibi, Yüreğir Kaymakamlığı önünde Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün de katılımıyla yardım dağıtırken saldırıya uğradı. Saldırganlardan birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım olduğu tespit edildi. 

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre saldırı 14 Mayıs'ta saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla kaymakamlığın önünde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, 4 saldırgan sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu.

Kaymakam ve koruma polisinin uyarılarına rağmen şüpheli şahıslar hakarete devam edip koruma polisine yumrukla saldırdı. Saldırganlar gözaltına alındı.

Şüphelilerden birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım olduğu belirlendi. Cuma günü adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü savcılık tarafından sorgulandıktan sonra, Eren Yıldırım ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ YILDIRIM YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet savcısı Yıldırım'ın serbest bırakılmasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Yakalama kararı üzerine adliyeye giden Yıldırım nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

VALİLİK DE KINADI

Olaya ilişkin dün Valilikçe yapılan yazılı açıklamada, 14 Mayıs'ta saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla kaymakamlığın önünde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, 4 saldırganın çalışmayı engellemeye yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğu belirtilerek, "Olayın ardından güvenlik birimlerimizce yakalanan şüphelilerden birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım olduğu anlaşılmıştır. " ifadesine yer verilmişti.

ERDOĞAN: HEZİMETE UĞRATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de düzenlenen blok yerleştirme töreni sırasında hem Van hem de Adana'daki saldırıya ilişkin detayları vermiş ve "Bu iki hadise bir ibret vesikasıdır. PKK'nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sahada sandıkta hezimete uğratmayı sürdüreceğiz." demişti.

SALDIRIYA SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Saldırının ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada #AdanadaCHPZorbalığı etiketi açıldı. Kısa sürede Twitter'da Türkiye gündeminde ilk sıraya çıkan etikete binlerce yorum geldi. 

PKK'nın ardından bu kez de CHP'liler Vefa destek ekibine saldırdı! Sosyal medyadan tepki yağdı...

PKK'nın ardından bu kez de CHP'liler Vefa destek ekibine saldırdı! Sosyal medyadan tepki yağdı... - Resim : 2

PKK'nın ardından bu kez de CHP'liler Vefa destek ekibine saldırdı! Sosyal medyadan tepki yağdı... - Resim : 3

PKK'nın ardından bu kez de CHP'liler Vefa destek ekibine saldırdı! Sosyal medyadan tepki yağdı... - Resim : 4

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Yüreğir Kaymakamlığına geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak Vefa Sosyal Destek Grubu faaliyetinin bir grup tarafından engellenmeye çalışılmasını kınadı.

PKK'nın ardından bu kez de CHP'liler Vefa destek ekibine saldırdı! Sosyal medyadan tepki yağdı... - Resim : 5

PKK'nın ardından bu kez de CHP'liler Vefa destek ekibine saldırdı! Sosyal medyadan tepki yağdı... ile ilgili etiketler Adana Yüreğir CHP Saldırı PKK Van gençlik kolları başkanı Eren Yıldırım vefa sosyal destek ekibi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.