PKK'lı teröristlere yakın hesaplar orman yangınlarını üstlenen paylaşımlar yaptı

Antalya, Muğla ve Tunceli'de çıkan orman yangınları ile mücadele sürerken bir yandan da yangınları çıkış nedeni merak konusu olmaya devam ediyor. Yangınların üst üste meydana gelmesi sabotaj ihtimalini akıllara getirirken, terör örgütü PKK'ya yakın hesaplar yangınları üstlenen paylaşımlar yapmaya başladı. Teröristler, sosyal medyada yangınları üstlenerek örgüt propagandası yaptı.

Antalya'da başlayan ve Türkiye'nin farklı kentlerine sıçrayan orman yangınları ile mücadele 5 gündür devam ediyor. 28 Temmuz'dan itibaren toplamda 111 yangın kontrol altına alınırken 3 kentteki 6 yangın devam ediyor. Manavgat'taki yangında 7 kişi hayatını kaybetti.

Antalya, Muğla ve Tunceli'deki yangınlarla mücadele ederken bir anda bu kadar fazla yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimallerini getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muğla'nın Milas ilçesindeki yangınla ilgili yapılan soruşturmada bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

PKK'YA YAKIN HESAPLAR YANGINLARI ÜSTLENEN PAYLAŞIMLAR YAPTI

Orman yangınları ile ilgili soruşturmalar sürerken terör örgütü PKK'ya yakın hesaplar yangınları üstlenerek propaganda yapıyorlar. Sosyal medya hesaplarında yangınları çıkardıklarını iddia eden bir grup Türkiye ile ilgili skandal ifadeler kullandı. PKK'ya yakın hesapların sadece örgüt propagandası yapmak için yangınları üstlendiği ihtimali üzerinde de duruluyor. Orman yangınları ile ilgili savcılığın soruşturması devam ediyor. Yangınların çıkma sebebi henüz belirsizliğini koruyor.

Orman yangınları 5. güne girerken özellikle Manavgat ve Marmaris'te alevlerin yükselmesi nedeniyle ekipler büyük zorluk yaşıyorlar. Öte yandan bazı mahallelerde yaşayan vatandaşlar ise tahliye edilerek tehlikeli bölgeden uzaklaştırıldı.

PKK'lı teröristlere yakın hesaplar orman yangınlarını üstlenen paylaşımlar yaptı ile ilgili etiketler Orman Yangını PKK terörist Sosyal Medya paylaşım propaganda
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.