PKK’lı terörist Duran Kalkan’ın fotoğrafçısı yakalandı

Terör örgütü PKK’nın kurucularından ve sözde yönetim kadrosundan olan Duran Kalkan’ın fotoğrafçısı, Adana'da yapılan operasyon ile yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın 5 kurucusundan biri olan, İçişleri Bakanlığı'nca terörden arananlar listesinde 'Kırmızı' kategoride aranan 10 milyon lira ödüllü terörist Duran Kalkan’ın fotoğrafçısı, telsizcisi ve ‘medya sorumlusu’ olduğu iddiasıyla bir aydır güvenlik güçlerince aranan İbrahim K.’nın Adana’ya geldiğini tespit etti.

Yapılan teknik takip sonucu yeri belirlenen İbrahim K., TEM ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan İbrahim K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİP SERVİS EDİYORMUŞ

Öte yandan İbrahim K.’nın, 2016 yılında Kuzey Irak’a giderek bir yıl örgütün kampında kaldığı, burada terörist Duran Kalkan’ın yanı sıra diğer sözde üst düzey yöneticilerin de fotoğraflarını çektiği, ayrıca örgüt bünyesindeki teröristlerin eğitim ve çatışma anlarını fotoğraf ve video çekerek terör örgütüne yakın olan medya kuruluşlarına servis ettiği öğrenildi. (DHA)

PKK’lı terörist Duran Kalkan’ın fotoğrafçısı yakalandı ile ilgili etiketler Adana PKK duran kalkan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.