PKK'lı Dalya Mahmut Müslüm hakkında flaş gelişme

Gelen son dakika haberine göre; Terör örgütü PKK/PYD'nin elebaşlarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde 12 gün süren sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Terör örgütü PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslüm'ün yeğeni. 21 yaşındaki kadın, ikna çalışmasına yanıt verdi ve geçtiğimiz günlerde Mersin Emniyet Müdürlüğüne teslim oldu.

12 GÜNLÜK SORGU

Burada 12 gün boyunca sorgulanan terörist adliyeye sevk edildi. 

SAĞLIK KONRTOLÜNDEN GEÇTİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan "Viyan Şervan" kod adlı Müslüm, geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolü için Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

MÜSLÜM NEDEN ÖNEMLİ?

Uzmanlar, bu teslimiyetin örgütün çöküşüne hız kazandıracağını söylüyor. Örgütün "hücre yapısı"nın bozulduğuna işaret ediliyor. Az sayıda kişiyle oluşturulan hücre yapılarında özellikle akrabalığa önem veriliyor. Yapıyı bozabilecek bir kişi için yakını sigorta oluyor. Bu bakımdan Dalya Mahmut Müslüm'ün teslim olması önem taşıyor.

Amerikan ve Fransız askerlerinin terör örgütü içinde eğitimler verdiği de Dalya Mahmut Müslüm'ün ifadesiyle kayıtlara geçti.

 

PKK'lı Dalya Mahmut Müslüm hakkında flaş gelişme ile ilgili etiketler PKK terör terörist adliye Mersin salih müslüm Dalya Mahmut Müslüm sevk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.