PKK'lı isimlerle aynı paylaşımı yapıp TSK'yı hedef almıştı: Firari Can Dündar'ın kankası Erk Acarer kimdir?

Firari Can Dündar'ın yakın arkadaşı olan Erk Acarer'in, TSK aleyhine dezenformasyon yapan PKK bağlantılı isimlerle aynı paylaşımlara imza atması tepki çekti.

Dün akşam saatlerinde Irak’ın Dohuk vilayetine bağlı Zaho’da güvenlik kaynaklarına göre terör örgütü PKK kaynaklı gerçekleşen, 8 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda sivilin yaralandığı saldırı sonrası Almanya’da yaşayan firari gazeteci Erk Acarer Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Türkiye’yi hedef aldı.

Sosyal medya paylaşımlarında saldırının TSK tarafından gerçekleştirildiğini yazan Acarer bir süre sonra paylaşımını sildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın resmi açıklamalarına rağmen TSK aleyhine dezenformasyon yapan PKK bağlantılı isimlerle aynı paylaşımlara imza atan Acarer’in paylaşımı hem tepki, hem de dikkat çekti.

CAN DÜNDAR'IN KANKASI

Skandal paylaşıma imza atan Acer'in, firari bulunan Can Dündar'la çok yakın olduğu ve Almanya'da sık sık bir araya geldiği biliniyor...

PKK'lı isimlerle aynı paylaşımı yapıp TSK'yı hedef almıştı: Firari Can Dündar'ın kankası Erk Acarer kimdir?

SUÇ SİCİLİ KABARIK

Peki her seferinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan “gazeteci” Erk Acerer kimdir?

1972 doğumlu Acarer, son dönemde BAE’de kaçak durumda olan Sedat Peker’in mesajlarını kamuoyuna aktaardığı sosyal medya paylaşımlarıyla tanınıyor. Birgün gazetesinde çalışan Acarer’in Sedat Peker ile bağlantısı gazete yönetimi tarafından etik değerlerin ihlali olarak görülerek işine son verilmişti.

Acarer hakkında, şehit MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimlikleri ve faaliyetlerinin ifşa edilmesiyle ilgili açılan dava kapsamında yakalama kararı bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 23 Nisan tarihinde açtığı davanın iddianamesinde, firari şüphelisi Acarer’in 7 Nisan 2007 tarihinden itibaren yurtdışında olduğu, hakkında farklı yakalama kararları da bulunduğu belirtiliyor. Halen Almanya’da olduğu belirlenen Acarer’in yurtdışında firari olması nedeniyle soruşturmayla ilgili ifadesinin alınamadığı biliniyor.

PKK'lı isimlerle aynı paylaşımı yapıp TSK'yı hedef almıştı: Firari Can Dündar'ın kankası Erk Acarer kimdir? ile ilgili etiketler Irak PKK gazeteci Can Dündar DOĞUK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.