PKK'lı hainler birbirlerine düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK terör örgütüne hem yurt içinde hem de yurt dışında göz açtırmıyor. Aynı yerde iki gün barınamayan terör örgütü yöneticilerinin arasında ise iç savaş başladı. Yöneticilerin birbirlerinin ölüm emrini verdiği belirtildi.

Uluslararası tetikçi ve taşeron terör örgütlerinden olan PKK, son dönemlerde aldığı öldürücü operasyonlardan dolayı örgüt içi savaş sürecine girdi.

PKK’nın yaklaşık 40 yıldır hâkim olduğu başta Gara olmak üzere Metina, Besta, Dereler, Zap gibi bütün dağ ve alanları tek tek kaybedince ciddi yol ayırımları yaşamaya başladı.

2010 yılında Şahin Cilo kod adlı bugünkü PYD/YPG lideri Ferhat Abdi Şahini 1700 terörist ile birlikte Suriye’ye iç savaş için gönderen PKK yönetimi ile bugün kanlı bıçaklı hale geldiler. Terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye karşı ağır yenilgi almasından sonra polit büroda yaşanan ayırışımalar önce iç çatışmaya şimdi de iç savaşa yöneldi.

haber365.com.tr'nin bölgede bulunan muhabirinin geçtiği bilgilere göre HKK üst yönetimi birbirlerine karşı gizli yürüttükleri çatışmayı savaş haline yönelttiler.

Örgütün Avrupa kanadı ile Kandil grubu arasında ciddi bir gerginlik yaşadığı da öğrenildi. Özellikle Avrupa kanadının Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimine istihbari bilgi sızdırdığı da belirtiliyor.

PKK’nın Kandildeki yönetim kadrosundan iki ismin de Barzani yönetimi ile anlaştığı ve karşı istihbari faaliyetin yanı sıra “eylemsizlik” kararı aldıkları öne sürülüyor.

CEMİL BAYIK, ŞAHİN CİLO’YA SUİKAST DÜZENLETTİ

haber365.com.tr Muhabirinin Suriye kaynaklarından edindiği bilgilere göre Cemil Bayık tarafından oluşturulan bir tim geçtiğimiz haftalarda Şahin Cilo kod terörist Ferhat Abdi Şahin’e suikast girişiminde bulundu. Ancak Cilo’yu ABD’nin özel güvenlik biriminin kurtardığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yaz aylarında da Murat Karayılan’a bağlı terör örgütünün terör yapılanması olan TAK tarafından Cilo’ya yine ağır bir suikast teşebbüsünde bulunulmuş ve Cilo kılpayı kurtulmuştu.

Şahin Cilo’nun PKK’dan üst üste aldığı 4 suikast teşebbüsünden sonra Türkiye ile arasını düzeltmeye çalıştığı öğrenildi. ABD’nin Bağdat’ta bulunan en üst düzey askeri temsilcisi olmak üzere, Türkiye ile iletişim kurabilmek için bütün kanalları denedi. Denediği bütün kanalların kapanması üzerine son çare olarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile arasını düzeltmeye çalışıyor. Şahin Cilo kod Ferhat Abdi Şahin isimli terörist, Barzani yönetimi ile iletişime geçerek, “Kandil’in Sincar ile ilgili planlarına karşı olduğunu ve olası bir çatışmada yer almayacağını” bildirdiği öğrenildi.

Türkiye’nin Sincar’da PKK terör örgütüne yapacağı operasyona karışmayacağına dair Barzani yönetimi üzerinden Türkiye’ye bildiren Ferhat Abdi Şahin, yine beklediği cevabı alamadı. Clio, Türkiye’de bir çok eyleme girişmiş ve onlarca polis, asker ve sivil yurttaşımızı öldürmüştü. Türkiye, Şahin Cilo’yu INTERPOL aracılığı ile kırmızı bültenle arıyor. Ancak bu azılı terörist, Türkiye’nin müttefikleri tarafından kırmızı halılarla karşılanıyor.

PKK, Ferhat Abdi Şahin'i öldürterek, yerine Bahoz Erdal kod adlı terörist Fehman Hüseyin'i getirmeyi hedefliyor.

PKK'lı hainler birbirlerine düştü ile ilgili etiketler PKK Kandil cemil bayık şahin cilo
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.