PKK'dan Selahattin Demirtaş'a talimat!

6 - 8 Ekim 2014 tarihinde terör örgütü DEAŞ'ın PKK/YPG kontrolündeki Kobani'ye saldırması sonrası Türkiye'de sokak eylemleri düzenlendi. HDP'li Selahattin Demirtaş'ın yaptığı çağrı sonrası sokaklar yaşanan çatışmalarda 37 kişi hayatını kaybetti. Olaya ilişkin 108 sanıklı davanın iddianamesi tamamlandı. İddianamede ifade veren Mahir isimli gizli tanık, PKK'nın Demirtaş'a verdiği talimatları anlattı.

Kobani olaylarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında 108 sanığın yargılandığı davanın iddianamesinde gizli tanık Mahir'in ifadeleri dikkat çekti.

Gizli tanık Mahir, verdiği ifadede Selahattin Demirtaş'ın PKK'nın talimatları ile sokak ve meydanlara çıkma çağrısında bulunduğunu söyledi.

EYLEMLERİN HİÇBİRİ PLANSIZ VE TALİMATSIZ DEĞİL

Türkiye'de terör örgütü PKK/KCK adına yapılan eylemlerin hiçbirinin plansız veya talimatsız olmadığını, tüm eylemlerin Kandil'den geldiğini belirten Mahir, bu planların terör örgütü tarafından kısa, orta ve uzun vadeli olarak tasarlandığını anlattı.

Yapılan eylemlerin 'serhildan (halk ayaklanması)' kategorisine girmeyeceğini ifade eden Mahir, eylem esnasında molotof, taş, havai fişek, EYP kullanılıp kullanılmadığı, polis ile çatışmaya girilip girilmediği ile değerlendirildiğini söyledi. 

TÜRKİYE'DEKİ SOL-SOSYALİST ÇEVRELERİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTEDİLER

Suriye'de iş savaşın başlamasının ardından PKK'nın Türkiye'de etkili olduklarını düşündükleri il ve ilçelerde 'öz yönetim' uygulamayı planladığını belirten Mahir, Türkiye'deki sol-sosyalist çevreleri DEAŞ ile YPG/YPJ arasında yaşanan mücadeleye destek vermeleri için harekete geçirmek istediğini ifade etti.

Bu kapsamda sık sık Türkiye'ye talimatlar gönderildiğini belirten Mahir, talimatların birinci dereceden muhatabının Türkiye KCK genel sözcülüğü ile kadın ve gençlik sözcülüğü olduğu bilgisini verdi. 

Kobani olayları sırasında ötgütün sözde Türkiye KCK sözcülüğünde bulunanların Mazhar Öztürk, Cihan Ekin, Ferhat Aksu, Yahya Figan, Enver Güngör ve Ruken Karagöz olduğunu belirten Mahir, bu isimlerin Selahattin Demirtaş ile sık sık görüştüğünü vurguladı. 

DEMİRTAŞ'A TALİMAT: KOBANİ'YE SAHİP ÇIK

O dönemde terör örgütünün Demirtaş'a Kobani'ye sahip çıkması talimatını verdiğini aktaran Mahir, bu talimat sonrası Demirtaş ve heyetinin Kobani'ye gittiğini belirtti.

KCK'nın sözde yöneticilerinin de başta Kürt ve tüm Türkiye halklarının sokaklara çıkması ve topyekun direnişe geçmeleri yönünde çağrı yapması gerektiğini belirterek bu yönde talimat verdiler.

Mahir, Demirtaş'ın ise başta bu sorumluluğu başta tek başına almak istemese de Kandil'in baskısını göze alamadığı için KCK'nın sözcülüğünü yaptığını ifadelerine ekledi.

TERÖRİSTLER HDP MYK'SINA KATILDI

Bu açıklama sonrası sokak eylemlerine katılımın terör örgütü tarafından yetersiz bulunduğunu söyleyen Mahir, eylemleri bir üst seviyeye taşımak için  KCK Türkiye sözcülüğünün HDP Merkez Yönetme Kurulu (MYK) toplantısına katıldığını aktardı.

Mahir, "Bu toplantıda, MYK'ya karar aldırıldı. 6 Ekim 2014'de daha MYK toplantısı devam ederken acil yazılı bir çağrıda bulunuldu. Bu çağrı ‘Halkarımızı sokağa çıkmaya ve çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz' şeklindeydi. Bu çağrıların akabinde HDP, DBP, HDK, DTK, gibi yapılanmalar tarafından da başkaldırı çağrıları yapıldı." ifadelerini kullandı.

 

PKK'dan Selahattin Demirtaş'a talimat! ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş PKK KCK YPG kobani
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.