PKK'dan Karabağ'a 7 kamp

Azerbaycan'a karşı aldığı yenilgiler sonrası terör örgütü PKK'dan medet uman Ermenistan hezimete uğramaya devam ediyor. İşgal altındaki Karabağ topraklarında ise terör örgütüne ait 7 kamp deşifre oldu.

Teröristlerin kampları Ermenistan ile Karabağ arasındaki lojistik koridoru durumunda Laçin-Kelbeçer hattında bulunuyor. Karabağ’ın en verimli su kaynaklarının bulunduğu bölge ayrıca zengin yeraltı kaynakları barındırıyor. Altın ve bakır başta olmak üzere 155 ayrı maden yatağı uluslar arası kuruluşlar tarafından işletiliyor, örgüt de Suriye’de olduğu gibi burada da bu kaynaklara bekçilik ediyor.

PKK'dan Karabağ'a 7 kamp

ERMENİLERLE OMUZ OMUZA

Yeni Şafak'ın haberine göre: Kamplarda PKK/YPG’li teröristlerin yanı sıra Suriye’de Nisan 2019’da terör örgütü PKK çatısı altında kurulan Nubar Ozaryan Taburu’na bağlı militanlar da bulunuyor. Azerbaycan makamları Suriye’de fiili olarak çatışmalara katılarak tecrübe edinen, daha önce de sabotaj/saldırı eğitimi alan teröristlerin sayısını yüzlerle ifade ediyor.

NUBARJAN TAYFASI KELBECER’DE

PKK’lıların Laçin’deki yerlerin birisi ise kamp olmaktan öte bir merkez gibi çalışıyor. Bu kampta silah depoları, özel eğitim için orman alanı ve merkez karargahı yer alıyor. Adını 2017 yılında Rakka’da öldürülen TİKKO’nun elebaşından alan ‘Nubar Ozaryan Taburu’na bağlı teröristlerin ana merkezi de Kelbecer. Terör örgütünün yayın organları da PKK’nın bölgedeki varlığını gizlemiyor.

Kamplarda savaşan teröristlerin kimlikleri Azerbaycan istihbaratı tarafından tesbit ediliyor. Tespit edilen isimlere ilişkin Azerbaycan basınında bazı portre bilgileri yer oluyor. O portrelerden birisi de Laçin’deki kamplarda bulunan Rakka’dan Ermenistan’a giden, D. A isimli teröriste ait. Daha önce terör örgütlerinin yayın organlarında da boy gösteren D.A’nın Suriye’de cephe hattında 9 ay kaldığı ifade ediliyor.

 

PKK'dan Karabağ'a 7 kamp ile ilgili etiketler PKK Azerbaycan Ermenistan kamp
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.