PKK, yüzlerce DEAŞ'lıyı serbest bıraktı

ABD'nin desteklediği terör örgütü YPG/PKK'nın isim değiştirmiş hali olan SDK, elinde bulundurduğu bölgelerde genel af ilan etti. Bu afla yüzlerce DEAŞ'lı terörist serbest bırakıldı. Yapılan açıklamada serbest bırakılanların sayısı 631 olarak açıklandı. 

Terör örgütü SDK'nin sözde başkanı Amina Omar, serbest bırakılanların 'ellerine kan bulaşmamış' ya da 'DEAŞ'e katıldıklarından ötürü pişmanlık duyan kişiler' olduğunu belirtti.

Euronews'in haberine göre; SDK perşembe günü 631 mahkumun serbest bırakıldığını ve halen tutuklu bulunan 253 kişinin cezalarının ise yarıya indirileceğini bildirdi. Ayrıca SDK, af ve tahliyelerin Suriye'nin kuzeydoğu ve doğu bölgelerindeki aşiret liderlerinin talebi doğrultusunda alındığını aktardı.

CEZAEVLERİNDE 10 BİNDEN FAZLA DEAŞ'LI VAR

Terör örgütünün uzantısı olan ABD destekli SDK'nin kontrolünde 20'den fazla cezaevi bulunduğu biliniyor. Bu hapishanelerde 10 binden fazla DEAŞ'lı teröristin olduğu belirtiliyor.

SDK, bu ayın başında yaptığı açıklamada, kontrolünde tuttuğu Suriyeli IŞİD üyelerini serbest bırakacağını açıklamıştı.

Türkiye, SDK'yi, PKK'nın Suriye kolu olarak görüyor ve terör örgütü olarak kabul ettiğini belirtiyor.

PKK, yüzlerce DEAŞ'lıyı serbest bıraktı ile ilgili etiketler DEAŞ Suriye cezaevi mahkum SDK
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.